Aanleg fietspad Gampelaeredreef – De Volderstraat

Donderdag 1 augustus 2013 gaat men van start met de aanleg van het fietspad Gampelaeredreef – De Volderstraat. Dit stuk vormde de missing link tussen het vroegere station van Astene en het station van Deinze.

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de stad Deinze sloten een samenwerkingsovereenkomst af voor de aanleg van het fietspad over een afstand van 550 meter tussen de Gampelaeredreef en de De Volderstraat. Dit stuk vormde de missing link tussen het vroegere station van Astene en het station van Deinze. Het fietspad zal langs de spoorlijn 75 Gent-Kortrijk liggen en zal een breedte van 3 meter hebben. De werken gaan van start op 1 augustus 2013 en worden uitgevoerd door NV Van Robays uit Zulte. De kosten voor de aanleg van het fietspad worden gedragen door de provincie.

Goede samenwerking tussen provincie Oost-Vlaanderen en stad Deinze
‘De stad is bijzonder tevreden met de goede samenwerking tussen onze technische dienst en de provincie Oost-Vlaanderen’, laat burgemeester Jan Vermeulen weten.
Ook Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor publieke ruimte, openbare werken en mobiliteit is tevreden: ‘Dit is een belangrijke stap inzake duurzame mobiliteit. Maar hiermee is de kous niet af. Samen met de provincie werken we aan de verdere uitbouw van de fietsostrade richting Zulte en Gent. De komende jaren worden nog belangrijke mooie verbindingen aangelegd’, belooft schepen Van Thuyne.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...