Leerlingen elektriciteit-elektronica Erasmusatheneum Deinze barbecueën met Elio Di Rupo

077 - VLNR  Bjorn Verdonck, Isabelle Janssens, Elio Di Rupo, Geoffrey Delbeke en Geraldine Heyerick

VLNR Bjorn Verdonck, Isabelle Janssens, Elio Di Rupo, Geoffrey Delbeke en Geraldine Heyerick

De leerlingen van het zesde jaar elektriciteit-elektronica van het Erasmusatheneum Deinze mochten vrijdag 19 juli op een wel heel speciale locatie barbecueën: de ambtswoning van premier Di Rupo. Ze werden uitgenodigd door eerste minister Elio Di Rupo om het belang van technisch onderwijs in de verf zetten.

Eerste minister Elio Di Rupo nodigde op vrijdag 19 juli 200 leerlingen uit technische opleidingen uit om in zijn ambtswoning te komen barbecueën. Hij wil daarmee het belang van technisch onderwijs en de noodzaak aan technisch geschoolde krachten in de verf zetten.

Geoffrey Delbeke, één van de leerlingen van het zesde jaar elektriciteit-elektronica van het Erasmusatheneum Deinze, won met zijn eindwerk de publieksprijs op Technologica. Dit is een wedstrijd waar Oost-Vlaamse jongeren hun eindwerk mogen voorstellen aan externe juryleden. Het eindwerk bestond uit een elektronisch drumpad. Door het behalen van deze prijs mocht er doorgegaan worden naar de Technobattle in Mechelen, een wedstrijd op Vlaams niveau waar teams proeven moeten afleggen om hun technisch talent in de kijker te zetten.
Verder won Geoffrey Delbeke op het einde van het schooljaar de Rotary Award ‘ambassadeur voor wetenschap en techniek 2013’ van de Rotary Club van Deinze.
Naar aanleiding van dit alles werd het team van leerlingen van het zesde jaar elektriciteit-elektronica van het Erasmusatheneum Deinze dat deelnam aan de Technobattle uitgenodigd om mee aan te schuiven aan tafel bij de premier.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...