Nieuw fietspad Gampelaeredreef – De Volderstraat feestelijk ingereden door college van burgemeester en schepenen

Op donderdag 29 augustus 2013 werd het nieuwe fietspad Gampelaeredreef – De Volderstraat feestelijk ingereden door het college van burgemeester en schepenen van Deinze. Het fietspad vormde de missing link tussen het vroegere station van Astene en het station van Deinze.

Geslaagde samenwerking tussen provinciebestuur Oost-Vlaanderen en stad Deinze
De aanzet voor deze realisatie werd gegeven door eregemeenteraadslid en Astenaar Ignace Van Praet. Het werd een lange procedure, waarbij het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de stad Deinze een samenwerkingsovereenkomst afsloten voor de aanleg van het fietspad over een afstand van 550 meter tussen de Gampelaeredreef en de De Volderstraat. Dit stuk vormde de missing link tussen het vroegere station van Astene en het station van Deinze.

De werken gingen van start op 1 augustus 2013 en werden uitgevoerd door NV Van Robays uit Zulte. De innemingen gebeurden ten laste van de stad Deinze en de kosten voor de aanleg van het fietspad worden gedragen door de provincie. Het stadsbestuur is bijzonder tevreden over de goede samenwerking tussen alle betrokkenen bij dit dossier.

Fietspad inwijding

Fietspad van belang om het station veilig te bereiken
‘De aanleg van het fietspad tussen de De Volderstraat en de Gampelaeredreef past in de realisatie van een hoogwaardige fietsroute langs het volledige traject van de spoorlijn tussen Gent en Kortrijk’, zegt gedeputeerde voor fietsbeleid en mobiliteit Peter Hertog.
‘Het is van groot belang omdat de Deinzenaars nu op een veilige manier het station kunnen bereiken. Het eerstvolgende project dat in de steigers staat, is het fietspad tussen de Pontstraat en de Karmstraat. De uitvoering daarvan is voorzien in 2014’, besluit gedeputeerde Hertog.

Schepen voor publieke ruimte, openbare werken en mobiliteit Bart Van Thuyne vult aan dat er in 2014-2015 in samenwerking met de provincie eveneens een fietspad aangelegd wordt langs de Vaart Linkeroever richting Nevele. Vaart rechteroever wordt met het Antoon Van Paryspad verbonden op de Leieoever. ‘Bovendien is deze meerderheid zeer ambitieus op het gebied van aanbrengen van fietspadinfrastructuur’, merkt schepen van Thuyne op. ‘Als laatste punt geef ik graag mee dat er met het gewest in het najaar afgescheiden fietspaden aangelegd worden langs de N466. Later in deze legislatuur volgen nog andere gewestwegen.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...