Reorganisatie leerlingenvervoer De Lijn

Vanaf september organiseert De Lijn geen busritten meer vanuit de Deinse scholen naar de stedelijke diensten voor kinderopvang. Door een netoverschrijdend overleg tussen de betrokken directies en het stadsbestuur blijft dit vervoer gegarandeerd.

Nieuwe reglementering
Vanaf september 2013 komt er een nieuwe reglementering betreffende leerlingenvervoer. Enkel rechthebbende kinderen kunnen wettelijk gezien nog genieten van deze dienstverlening. Dit zijn kinderen die geen school naar keuze vinden binnen een straal van 4 kilometer (lager onderwijs), 12 kilometer (lager secundair onderwijs) of 20 km (hoger secundair onderwijs). Concreet betekent dit dat er geen busritten meer vanuit de scholen naar de stedelijke diensten voor kinderopvang georganiseerd worden door De Lijn.

Dienstverlening blijft gegarandeerd
‘Dankzij een netoverschrijdend constructief overleg tussen de betrokken directies en het stadsbestuur kunnen we dit busvervoer toch verder garanderen’, weet Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs. Het gemeenschapsonderwijs stelt hiervoor twee bussen ter beschikking. Het financiële aspect wordt gedragen door het stadsbestuur.
‘De kinderen die reeds naschools gebruik maakten van een stedelijke dienst voor kinderopvang worden vanaf september 2013 dankzij deze oplossing verder naar de Brieltuin of naar hun onthaalouder gebracht. Dit kan ik alleen maar toejuichen.’ besluit schepen Van Hove.

Info: Brielpunt, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 96 96, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...