Bezoek Tomato Masters door Milieufront Omer Wattez

op zaterdag 21 september 2013

In 2008 stelde het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen voor om de omgeving van de Stokstormehoeve in te richten voor glastuinbouw. De Deinzenaren en Milieufront Omer Wattez reageerden zeer afwijzend op de inplanting van serres in deze overblijvende open ruimte van Petegem-Deinze. Toch zette het provinciebestuur door. Intussen staan er 11 ha serres van Tomato Masters.

tomato masters

Misschien toch tijd voor een kennismaking. Draagt dit bedrijf bij tot een duurzame landbouw ? Gaat het hier om landbouw of om industrie ? Groeien er werkelijk aan één plant meer dan 30 trossen tomaten op één jaar ? Wordt er uitvoerig gebruik gemaakt van pesticiden of is het een bio-teelt ? Is productie van tomaten het hoofddoel of is het feitelijk een energiebedrijf ? Meer dan voer genoeg voor een interessant bezoek van Milieufront Omer Wattez Leievallei aan dit bedrijf. Wij verwachten een interessante rondleiding en een boeiend gesprek met één van de bedrijfsleiders.

Afspraak met de fiets op zaterdag 21 september 2013 om 14 u aan het oude politiekantoor (tussen Kastanjelaan en Centrumlaan). Wie met de wagen komt, wordt om 14u30 (stipt !) verwacht aan de kantoren van Tomato Masters, Stokstormestraat 14 A.

Vooraf inschrijven via [email protected] (aantal plaatsen is beperkt !). Deelnameprijs: 3 EUR (drankje en versnapering inbegrepen). Einde omstreeks 17 u.
Info: 09 380 01 03 – Organisatie: Milieufront Omer Wattez Leievallei

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...