#POLS sluit aan bij Green Track

greentrack_logoHet Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) dat Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte omvat, sloot vorig jaar een convenant cultureel erfgoed met de Vlaamse Overheid. Vlaams minister Joke Schauvliege vroeg hierbij uitdrukkelijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid.

Op suggestie van erfgoedcoördinator Jolien Verroeye van de Erfgoedcel Leie Schelde besliste het bestuur van POLS om voor een jaar toe te treden tot het cultuurnetwerk Green Track, dat op dit ogenblik actief is in Gent en Leuven. Drijvende kracht is Steven Vromman, vooral bekend als Low Impact Man.
In Gent hebben een paar tientallen musea en organisaties zoals het Festival van Vlaanderen zich achter het charter van Green Track geschaard. Het is de bedoeling om vooral door uitwisseling van kennis de kunstensector duurzamer en ecologischer te maken, zoals op het vlak van beheer van gebouwen, digitalisering, administratie, organisatie van activiteiten en evenementen.

Voorzitter Danny Claeys van POLS meent alvast dat de opgedane kennis ook in de eigen streek, waar een reeks cultuurorganisaties en musea actief zijn, interessant kan zijn en hoopt hierbij dat de Erfgoedcel op die manier een rol kan spelen in de uitbouw van een eigen intergemeentelijk netwerk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...