Secundaire scholen van Deinze en Zulte en de lokale politie Deinze-Zulte ondertekenen samenwerkingsakkoord

De secundaire scholen van Deinze en Zulte en de lokale politie Deinze-Zulte hebben sinds dit schooljaar een samenwerkingsakkoord om grensoverschrijdend gedrag samen aan te pakken. Op die manier willen ze onder meer spijbelen, drugsmisbruik en cyberpesten efficiënter tegengaan.

samenwerking scholen politie deinze

Resultaat van jarenleg overleg binnen Jeugd & School
“De politie en de scholen hebben reeds jarenlang een overleg binnen Jeugd & School”, weet Etienne Carrette, voorzitter van Jeugd & School. “Jeugd & School is een forum voor onderwijsvernieuwing waar ook het stadsbestuur, jeugdcentrum Brieljant en Drugpunt bij betrokken zijn. In dat overleg werden onder meer een uniek spijbelactieplan, een schema voor de aanpak van diefstal of verlies op school en een algemeen overlegschema ontwikkeld. Op die manier weten de scholen wanneer en hoe ze met de politie kunnen samenwerken.”

Welzijn van de jongeren vormt het uitgangspunt
Marianne De Vuyst, diensthoofd van de sociale politie is contactpersoon voor de scholen. “De samenwerking is niet gericht op repressie”, zegt ze. “Integendeel, het welzijn van de leerlingen en hun omgeving is steeds het uitgangspunt. Veel jongeren zetten een misstap zonder er bij stil te staan of vanuit moeilijkheden die ze zelf ervaren. Het is belangrijk hen en hun ouders goed te begeleiden zodat ze op een positieve manier verder kunnen. De samenwerking is ook van belang om nieuwe fenomenen zoals cyberpesten goed aan te pakken.”

De overlegschema’s en het samenwerkingsprotocol zijn te vinden op www.deinze.be/onderwijs

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...