Een nieuwe website geeft een beeld van het boeiend leven in Machelen (Zulte)

De site toont heel wat onderwerpen, die samen het boeiende leven in de Leiegemeente wereldwijd uitdragen. Het initiatief komt van Eddy Van Oost, die zich bij zijn terugkeer verbaasde over de evolutie die zijn oude dorp de laatste decennia meemaakte.

Machelen.tv

“Ik kende het Machelen uit mijn adolescententijd als een gezellig en gastvrij, maar eenvoudig boerendorp. Dat is het gebleven, maar ons dorp manifesteert zich meer en meer als een levend dorp, zelfs een kunstdorp in wording. Daarom leek het ons leuk om diverse aspecten daarvan op een rijtje te zetten. Niet alleen voor zij die in Machelen geïnteresseerd zijn, maar evenzeer voor ieder ter wereld die dit wou geweten hebben. De ideale manier daarvoor is vanzelfsprekend het internet. Vandaar de idee van een website. Dit is dus geen televisie, maar beeldvorming over Machelen en de Machelaars.”

Machelen.tv toont zowel aankondigende rubrieken als onderhoudende. Je vind er een kalender en nieuws uit de sfeer van cultuur, sport, muziek, recreatie en lokale economie. Daarnaast komen er regelmatig nieuwe gesprekken bij de koffie (met een dunne grens tussen realiteit en fictie), passeren Machelaars de interviewrevue en tonen (foto-)reportages beelden van gebeurtenissen of feesten. Ook YouTube filmpjes en een fototheek over aspecten van het oude
Machelen komen aan bod.

De nieuwe website is te vinden als www.machelen.tv. Het is ook mogelijk dit leuk te vinden en te volgen op Facebook en nieuwe berichten te ontdekken via Twitter.
Eddy Van Oost: “Bij deze wou ik graag een oproep doen naar mensen die “Machels” nieuws hebben, of gewoon tips of suggesties, dit te melden via [email protected].”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...