Leerlingen steken handen uit de mouwen op Zuiddag

Voor de eerste keer doet Leiepoort campus Sint-Hendrik mee aan het project Zuiddag, en wel massaal! Meer dan 160 vierdejaarsleerlingen zullen op donderdag 17 oktober niet aan de schoolbanken zitten, maar een dag gaan werken. Elke leerling verdient hiermee 40 euro en dat bedrag gaat dan integraal naar de koffieboeren in Peru.

Zuiddag P1160809

Leerlingen Manon Persoone en Merel De Rouck zijn de twee verantwoordelijken voor het Zuidproject.

Merel: “We zijn beiden gedreven leerlingen uit de 4de Humane Wetenschappen. Het spreekt ons enorm aan om eens een dagje met ons handen te kunnen werken en niet een volledige dag op de schoolbank te hoeven zitten. Uiteraard raakt het ons ook om te zien hoe arme koffieboeren in Peru onder druk staan. Ze verdienen geen eerlijk loon voor het werk dat ze leveren.”

Manon: “Voor het project hebben we al de VIP-dagen in Gent gevolgd, samen met andere scholen. daar kregen we meer uitleg over het project en leerden we elkaar op verschillende manieren beter kennen.”

Merel: “We proberen de vierdes te helpen om een geschikte job te vinden. En sommigen hebben echt hun droomjob te pakken, zoals matroos in de haven van Gent, een dag meehelpen met een politicus, als journalist werken, in een reisbureau aan de slag gaan enzovoort. Verder proberen we de hele school te betrekken bij het initiatief.”

Manon: “Ikzelf krijg op Zuiddag de kans om een dagje mee te lopen in de praktijk van  een psycholoog. Die interesse komt vanuit mijn studies en het lijkt me enorm leerrijk . Ik vind het dan ook super dat ik deze kans krijg. Dank alvast aan alle bedrijven die hun steun hebben verleend.”

www.zuiddag.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...