Start bouw administratief centrum gerucht of een feit?

In Het Nieuwsblad verscheen dit weekend een artikel dat de kogel door de kerk is ivm de start van de bouwwerken van het administratief centrum, de bouw van het nieuwe administratieve centrum zou dit jaar nog of begin volgend jaar starten.

Naar aanleiding van dit artikel reageert GroenRood reeds, is het een gerucht of een feit? Enkel onze burgemeester kan dit bevestigen.

Administratief-centrum-Deinze

GroenRood is verontwaardigd door aankondiging dat de bouw van het nieuwe stadhuis mogelijk nog dit jaar start.

GroenRood las met grote verbazing het nieuws dat het stadsbestuur van Deinze mogelijk nog dit jaar start met de bouw van het administratief centrum.

Peter Parmentier: “We zijn uiteraard bijzonder ontgoocheld dat het stadsbestuur ondanks alle protesten toch wil doorgaan met de bouw van dit veel te dure administratieve centrum. Dat is een slag in het gezicht van alle Deinzenaren die wél beseffen dat deze bouw de toekomst van Deinze hypothekeert en dat hierdoor vele andere nodige projecten uitgesteld of zelfs afgeblazen zullen moeten worden. Maar we zijn nog het meest boos omwille van de timing van dit bericht en de manier waarop de stad deze aankondiging nu doet.”

Dirk Stroobandt: “Vorige week nog heb ik op de gemeenteraad expliciet gevraagd naar de stand van zaken inzake de budgetberekeningen voor het meerjarenplan. De burgemeester heeft daarop gezegd dat we in december op de gemeenteraad wel zouden vernemen wat ze uiteindelijk aan keuzes zullen maken en dat ze nog bezig waren met de berekeningen voor de meerjarenplanning en er niets over zullen zeggen vooraleer hun huiswerk af was. Dat blijkt nu een grove leugen als de kogel blijkbaar nu al door de kerk is! Ook op mijn opmerkingen over de lening van 14 miljoen voor het nieuwe stadhuis die ze nog voor het eind van 2013 willen opnemen werd met geen woord gerept over de mogelijke opstart van de bouw nog dit jaar, nochtans een essentieel punt.”

Annick Verstraete: “Dat we als oppositie niet vaak gelijk krijgen bij de meerderheid zijn we al lang gewoon, maar het politieke fatsoen vereist wel dat er correct geantwoord wordt op vragen van gemeenteraadsleden. Het bewust achterhouden van informatie aan raadsleden op de gemeenteraad om dan een week later uit te pakken met groot nieuws is gewoon ongehoord.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...