Deelnemers gezocht voor Biënnale tentoonstelling 2014

Van 25 april tot 4 mei 2014 vindt in de Brielpoort de 13e Biënnale plaats. Wie wenst deel te nemen, kan zich inschrijven tot 23 december 2013.

Sinds 1989 organiseert de stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad een tweejaarlijkse tentoonstelling voor Deinse beoefenaars van de plastische kunsten. Zo wordt lokale kunstenaars een podium aangeboden om zich te tonen aan het publiek. Zij krijgen immers niet veel kansen om met hun werk naar buiten te komen.

Logo Biennale 2014

Deze groepstentoonstelling, die loopt van 25 april tot 4 mei 2014 in de Brielpoort, biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op het artistiek vlak. Aan de voorbije edities namen telkens meer dan 60 kunstenaars deel, die per jaar meer dan 150 werken exposeerden. Vorige jaren kwamen iedere keer meer dan duizend bezoekers langs.

Tot 2003 was de deelname beperkt tot wie in Deinze woonde. Vanaf dan kan iedere beoefenaar van de plastische kunsten zich inschrijven indien hij of zij woont, werkt of studeert in Deinze. Volgende kunsttakken worden toegelaten: schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, multimedia, grafiek, keramiek, fotografie, video, strip, graffiti, mode en poëzie.

Iedere kunstenaar kan zich kandidaat stellen met maximum 4 werken. Omwille van het grote aantal deelnemers en om de kwaliteit van de inzendingen te bewaken, beoordeelt en selecteert een jury de binnengekomen voorstellen. De voorbije jaren was er onvoldoende plaats om alle werken te tonen en werd per kandidaat een selectie gemaakt van de beste werken.

Geïnteresseerden kunnen een deelnemingsformulier en het reglement bekomen op de stedelijke dienst cultuur en evenementen of via www.deinze.be/biennale. Inzendingen worden vóór 23 december 2013 verwacht.

De 13e Biënnale tentoonstelling, een samenwerking met de stedelijke cultuurraad, wordt ongetwijfeld weer een boeiende expo. De organisatoren hopen opnieuw op talrijke inzendingen van de vele kunstbeoefenaars uit onze stad.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...