Sp.a Deinze reageert op uitverkoop stadpatrimonium

De meerjarenplanning en het budget 2014 zullen de komende gemeenteraad voor heel wat discussie en vragen zorgen. In tijden van besparingen kiest het stadsbestuur ervoor om toch te investeren voor ruim 80 miljoen euro. De schuldenlast zal stijgen tot ongekende hoogtes en er wordt halsstarrig gezocht naar extra inkomsten.

Een van de besparingsmechanismen die opgezet zijn om de vele prestigeprojecten te financieren, is de uitverkoop van het stadspatrimonium. Een actie waar sp.a Deinze al in 2011 voor waarschuwde en die nu ook werkelijkheid lijkt te worden.

“Het Huis Van Thuyne, het huidige stadhuis, het oude politiecommissariaat en het Albert Saveryspand zijn stuk voor stuk panden met een grote historische waarde”, zegt Freija Dhondt, gemeenteraadslid. “Dat de meerderheid deze gebouwen in de uitverkoop zet om financiële redenen bewijst dat onze partij gelijk krijgt. De verschillende geplande investeringen zijn te zwaar voor het stadsbudget”.

Sp.a Deinze vroeg de voorbije legislatuur meermaals naar een inventarisatie van het stadspatrimonium. “De inventarisatie gebeurt nu rijkelijk te laat. Had het stadsbestuur niet beter geïnvesteerd in eigen patrimonium in plaats van keer op keer te kiezen voor prestigieuze nieuwbouw?”, vraagt Wouter De Schepper zich af.

Willy Bekaert: “De investeringen en schulden van de stad zullen de komende jaren de pan uit swingen. Elk bestuur moet op zoek naar besparingsmaatregelen, maar een uitverkoop van deze historische panden tart elke verbeelding”.

Wordt vervolgd, komende donderdag 19 december op de gemeenteraad!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...