Vandaag feestdag van onze Heilige Poppo van Deinze

Sint Poppo kalender

Via een tip van onze belleman vernamen we dat het vandaag de feestdag is van onze Heilige man Poppo van Deinze. Het plein aan de kerk in Deinze kreeg zijn naam mee, Sint-Poppo plein.

Een korte toelichting wie Poppo is: Poppo is afkomstig van Deinze, hij was de zoon van een Vlaams adelijk echtpaar Titzekin en Adelvina en werd in 978 geboren. Op weg naar zijn bruiloft zag hij een nachtelijk visioen en zag zijn lans branden als een fakkel. Dat was voor hem een teken uit de hemel om monnik te worden. Hij trad in ±1004 toe tot de benedictijnen van de Sint Thierry Adbij te Reims, hij zou ook enkele tijd verbleven hebben in de Adbij van Verdun.
Hij besteedde speciale aandacht aan de opvang van zieken, zo zou hij een melaatse genezen hebben en een herder tot leven gewekt hebben die door een wolf dood gebeten was. Hij werd 70 jaar oud. In 1624 werden zijn relieken verheven tot de eer der altaren, wat gelijkstond aan een heiligverklaring.
Meer info kan je hier nalezen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...