Samenwerking Sint Hendrik Deinze met In Flanders Fields

De Campus Leiepoort Sint Hendrik Deinze maakte op initiatief van leerkracht geschiedenis Christine Vaneeckhaute een afspraak met In Flanders Fields Ieper, om mee te werken aan het project ‘De Namenlijst’. In totaal kwamen in ons land maar liefst 600.000 mensen om tijdens WO I, vooral in de Westhoek maar ook elders. Men wil die personen in kaart brengen, zowel militairen als burgerslachtoffers. De school wil door die actie jongeren sterker bewust maken van het oorlogsgebeuren dat ook in onze streek veel leed veroorzaakte en tegelijk leerlingen een eigen bijdrage laten leveren aan het museumproject.

Samenwerking Sint-Hendrik Deinze met In Flanders Fields

Een honderdtal scholieren uit het vijfde jaar van Sint-Hendrik zal binnenkort in de Leie- en Scheldestreek op zoek gaan naar sporen van de Eerste Wereldoorlog. Men noteert de namen van de burgerslachtoffers, maakt foto’s en verzamelt aanvullende gegevens.

In een volgende fase worden gegevens ingevoerd in de databank van het kenniscentrum van het museum, dat dan zal beschikken over heel wat extra informatie uit onze regio.

Vanaf 4 augustus – het begin van de oorlog – worden de slachtoffers per dag getoond in het museum. Daar zullen dus de vele honderden mensen uit de regio bij zijn, van pakweg Nevele tot Zingem en Sint-Martens-Latem tot en met Wakken. Het project start in de krokusvakantie en wordt afgerond tegen Pasen.

http://www.inflandersfields.be/nl/namenlijst

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...