Annie Mervillie voorzitter gemeenteraad Deinze plaats 8 Vlaamse lijst

Dinsdagavond 4 maart werden de Oost-Vlaamse lijsten van Open VLD goedgekeurd tijdens een bijeenkomst van het Provinciaal bestuur in zaal Begonia in de Pinte. Gemeenteraadsvoorzitter van Deinze, Annie De Buck -Mervillie (Open VLD), zal bij de komende moeder der verkiezingen op 25 mei de Vlaamse lijst versterken vanop de achtste plaats.

Annie Mervillie

Het is niet de eerste keer dat Mervillie aan nationale verkiezingen meedoet. Tijdens de Vlaamse verkiezingen van 2009 stond ze op plaats 25.

Mervillie begon haar politieke carrière op het lokale niveau. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd zij vanop de 10de plaats rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. In 2012 behaalde ze vanop de 5de plaats het derde resultaat en werd voorzitter van de gemeenteraad. Daarnaast is zij ook voorzitter van het Willemsfonds Deinze en ondervoorzitter van Open VLD Deinze.

Annie Mervillie is afkomstig van Zeveren en woont in Petegem-aan-de-Leie samen met haar man, Marc De Buck, die voorzitter van de Provincieraad is. Ze heeft 1 dochter, Melissa Galle. Mervillie is werkzaam op het kabinet van gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor ruimtelijke ordening en economie.

Annie heeft ruime ervaring als kabinetsmedewerker en in het bijstaan van de mensen in het oplossen van hun administratieve problemen.

Annie  Mervillie: “Ik vind het een hele eer om op de lijst van Mathias De Clercq, kleinzoon van wijlen minister Willy De Clercq, te staan”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...