De Markt van Deinze doet het goed, uitbreiding voor Perfecta Deinze

Perfecte Deinze
Naast de berichtgeving van verschillende media van leegstand in Deinze, zijn er ook zaken die openen en uitbreiden, Perfecta Deinze op de Markt is zo een zaak.

Als kleine KMO’er zijn ze trots om te kunnen melden dat ze in tijden van crisis toch nog de stap durven zetten om een nieuw pand aan te kopen om zo hun huidige winkel te kunnen uitbreiden met 70m2. Als ondernemer hebben ze zelf de verbouwing van hun winkel uitgevoerd, wat ook niet eenvoudig was tijdens de dagelijkse operationele bezigheden. Perfecta Deinze biedt momenteel werk aan 5 personeelsleden en nog steeds zijn ze op zoek naar bijkomend personeel.

Komend weekend zijn er opendeurdagen bij Perfecta Deinze op zaterdag 15 maart van 8u30 tot 18u30 en zondag 16 maart van 10u tot 18u.

Perfecta Deinze, Markt 123, Deinze, tel. 09 386 71 74, http://www.perfectadeinze.be/

Historiek

Op 1 januari 1983 nam Monique Coppens de toenmalige stoffen- en merceriewinkel  (annex naaischool) over van de toenmalige eigenaars. De naaischool mocht sowieso niet meer blijven bestaan, zodat enkel de winkel werd verder gezet. Deze winkel was gevestigd op de Markt nr 99 (hoek met Meulestraat).

Deze winkel werd al snel te klein en na een 4-tal jaar verhuisde de volledige winkel naar het huidige adres op de Markt 123. Tevens kwam Etienne Leroy zijn echtgenote vervoegen in de winkel door het steeds toenemende werk. Naast de verkoop van stoffen en naaibenodigdheden werden er ook herstellingen aan kledij uitgevoerd.

De winkel werd stelselmatig uitgebreid met nieuwe artikelen en diensten en menige verbouwingsmerken hebben er toe geleid dat de verkoopsruimte groeide tot de huidige omvang.

Ook de dochter Mieke had de naaimicrobe al vroeg te pakken. Ze was niet uit de winkel weg te slaan. Na haar studies snit en naad en winkelbeheer, kwam zij dan ook snel haar ouders vervoegen in de winkel.

Op 1 januari 2005 werd de winkel (in alle stilte) overgenomen door de dochter Mieke en haar echtgenoot Jo Van den Berghe. De rollen werden gewoon omgedraaid.

Door de stijgende vraag naar herstellingen van kledij en de hype rond naaien, breien en hobby, werd het assortiment gevoelig uitgebreid en steeg het personeelsbestand ondertussen tot 5 personeelsleden (de zaakvoerders niet meegerekend).

Toekomst

Gedurende de voorbije 9 jaar werden heel wat nieuwe activiteiten opgestart, waaronder:

–         Bedrukken en borduren van (bedrijfs)kledij
–         Nieuwkuis(depot)
–         Cursussen (breien, naaien, handwerk, hobby, enz)
–         Verkoop en graveren van bekers en trofeeën
–         …

Tevens werd het assortiment aan stoffen en briewol gevoelig uitgebreid op vraag van de vele klanten en kregen wij meer en meer herstellingen aan kledij binnen. De winkel werd dan ook veel te klein en een aantal van de bovenvermelde activiteiten dienden op andere plaatsen te worden georganiseerd, wat praktisch niet steeds eenvoudig was.

Begin 2013 kwam er de opportuniteit om de voormalige Café-Snooker Chamberlains, vlak naast onze winkel, te kopen. Begin februari werd deze ruimte van maar liefst 240 m² onze eigendom en werd er gestart met de verbouwingswerken.

Hierdoor konden alle versnipperde activiteiten gecentraliseerd worden. Het naaiatelier, de kledijbedrukkingen, het leslokaal, de stockruimte werden allemaal gecentraliseerd in deze nieuwe ruimte.

Hierdoor kon er ongeveer 70m² ruimte vrijgemaakt worden in het huidige pand om de winkel zelf hiermee te kunnen uitbreiden. Door deze uitbreiding kunnen de aanwezig artikelen en diensten beter gepresenteerd worden en bekomen we een veel ruimer gevoel. Er werd een volledige stoffenhoek gecreëerd zodat de klanten rustig de verschillende stoffen kunnen uitkiezen en presenteren.

Met deze uitbreiding is Perfecta klaar voor de toekomst en hopen we onze klanten nog betere te kunnen bedienen. Niets voor niets wordt er door onze klanten gezegd: ‘als je het bij Perfecta niet vindt, dan vind je het nergens…’.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...