Deinzenaar Lard Vanobbergen wordt Climate Reality Leader

Deinzenaar Lard Vanobbergen maakt sedert vorige week deel uit van het Climate Reality Leadership Corps, een organisatie van vroeger vice-president Al Gore.
The Climate Reality Project is een initiatief van Al Gore waarbij hij mensen wereldwijd van een training voorziet rond de problematiek van klimaat verandering. Tijdens deze training, die door Al Gore zelf wordt gegeven, krijgen mensen een diepte inzicht omtrent de problematiek van klimaatverandering en worden ze geleerd hoe ze in hun eigen leefomgeving het bewustzijn bij mensen van deze problematiek kunnen verhogen. The Climate Reality Project werd opgericht in 2006 na de lancering van de documentaire “An inconvenient truth”, een aangrijpende documentaire over de opwarming van de aarde.

Lard Vanobbergen

Lard Vanobbergen kreeg een aantal maanden geleden de goedkeuring van de organisatie om een training te volgen in Johannesburg.
“Ik ben beroepsmatig al heel lang met energie en energietechniek bezig. De link met klimaatproblematiek is dan ook snel gelegd. De driedaagse training was heel intensief en bracht me opnieuw heel veel kennis bij omtrent de complexiteit maar ook de hoogdringendheid van het zoeken naar oplossingen voor deze problematiek.
Bij dergelijke trainingen zijn mensen aanwezig uit alle hoeken van de wereld. Het was dan ook bij momenten confronterend om te moeten vaststellen dat mensen aan de andere kant van de wereld nu reeds dagelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Het wordt tijd dat ook wij beginnen in te zien hoe belangrijk en hoe dringend deze problematiek is.”

De opdracht van een Climate Reality Leader is om door middel van sociale media, blogs maar ook door presentaties mensen meer inzicht te verschaffen rond klimaatverandering. Een uitgebreider verslag over deze training vind je ook terug via de blog van Lard Vanobbergen: http://lardvanobbergen.wordpress.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...