Geen zomerspeelplein op de Markt sp.a Deinze

Het stadsbestuur van Deinze keurde het voorstel van sp.a Deinze tot inrichting van een zomerspeelplein af. Naar aanleiding van de zevende buitenspeeldag op 2 april, werd het voorstel gelanceerd om tijdens de komende zomermaanden op de Markt een gedeelte in te richten met speeltoestellen. Volgens de meerderheid zijn er in de binnenstad voldoende speelmogelijkheden voor kinderen. Het stadsbestuur was niet bereid om op het voorstel in te gaan.

Markt Deinze

“De voorbije jaren werd Vlaanderen verkaveld en volgebouwd. Speelruimte voor kinderen werd alsmaar schaarser. Toch lijken meer en meer mensen zich er van bewust te zijn dat creatieve oplossingen mogelijk zijn en dat open speelruimte mogelijk is, ook in de stad. Dat bewijst de stad Kortrijk die tijdens de komende zomermaanden een tijdelijke speeltuin neerpoot op de Grote Markt”, zegt Freija Dhondt.

“Kinderen hebben het recht op speelruimte bij hen in de buurt. Maar niet enkel kinderen hebben baat bij de uitbreiding van speelruimte. Plekken om te spelen versterken het sociaal weefsel en verhogen de woonkwaliteit. Het is dan ook bijzonder jammer dat de meerderheid niet op ons voorstel wil ingaan”, vindt ook Wouter De Schepper, ondervoorzitter van sp.a en jonge vader.

Spelende kinderen horen volgens sp.a thuis in het straatbeeld. Een bruisende stad heeft talrijke voordelen waarvan niet in het minst een grote aantrekkingskracht voor jonge gezinnen en een boost voor de lokale handelaren.

“Onze binnenstad biedt weinig tot geen speelruimte. Enkel in de Brielmeersen en het Kaandelpark vind je  speeltoestellen terug. Een tijdelijke speelruimte, naar het voorbeeld van Kortrijk en binnenkort ook Gent, zou een mooie opportuniteit geweest zijn om een speelzone te voorzien in de binnenstad.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...