Deze morgen werden er in het hele land acties georganiseerd door het gemeenschappelijk vakbondsfront rond de nieuwe regeling inzake de inschakelingsuitkering (de vroegere wachtuitkering). Deze uitkering zou beperkt worden tot drie jaar waardoor er vanaf 2015 maar liefst 55.000 jonge werkzoekenden uit de werkloosheidssteun zouden gesloten worden. In Deinze zouden ongeveer 130 jongeren getroffen worden door deze maatregel.
“Ongehoord” reageert Freija Dhondt, gemeenteraadslid voor sp.a in Deinze. “Jongeren worden op die manier dubbel gestraft. Diegene die zich elke dag inzetten op zoek naar een job verliezen niet alleen begeleiding van de maatschappij, ze verliezen ook hun uitkering. Deze jongeren zullen noodgedwongen moeten aankloppen bij het OCMW willen ze hun hoofd boven water houden.”

Freija-Dhondt-03-2012

“De inspanningen van de jongeren, die nu al zwaar gecontroleerd worden door de RVA, worden teniet gedaan.” vervolgt Edelbert Masschelein, die zelf aanwezig was op de actie. “Bovendien worden de kosten van deze maatregel grotendeels verhaalt op lokale gemeentebesturen, die het financieel reeds moeilijk hebben.”
De lokale afdeling van sp.a in Deinze drukt uitdrukkelijk haar steun uit voor de actie en zal dit ook aankaarten bij haar nationale partijleiding.

Freija Dhondt – Voorzitter sp.a Deinze – +32 494 892 639 – [email protected]

Delen op: