Sp.a Deinze op straat voor eerlijke verloning man-vrouw

Op 18 maart hield sp.a Deinze, in samenwerking met het ABVV en zijkant, een actie rond de loonkloof tussen mannen en vrouwen. “Nog altijd worden mannen meer betaald dan vrouwen die hetzelfde werk doen” aldus voorzitter Freija Dhondt sp.a deinze. “De loonkloof op maandbasis tussen vrouwen en mannen bedraagt vandaag gemiddeld 21%. Een concreet voorbeeld uit een specifieke sector: de loonkloof tussen mannen en vrouwen met een masterdiploma tot €155,50 maand, op jaarbasis dus een verschil van €1866. Dit zijn voor ons onaanvaardbare cijfers.”

sp.a deinze

Het loonverschil is vaak te wijten aan het ander soort loopbaan die mannen en vrouwen doorlopen. Zo maken vrouwen vaker gebruik van loopbaanonderbreking en tijdskrediet. “Er moeten concrete afspraken gemaakt worden om de loonverschillen weg te werken” vervolgt Wouter De Schepper. “Er is nood aan een mentaliteitsverandering om ervoor te zorgen dat zowel mannen als vrouwen een gelijk loon betaald krijgen. Zo kunnen mannen gerust ook tijdkrediet nemen om op de kinderen te passen en is dit dus niet iets wat uitsluitend aan vrouwen besteed is”.

Equal Payday wordt dit jaar voor de 10de maal ingericht. Een verjaardag die zeker niet van harte is. Met de nieuwe campagne, die draait rond aangeboren kenmerken van mensen, toont de socialistische gemeenschappelijke actie aan dat mensen beoordelen en verlonen op basis van geslacht, herkomst en uiterlijk niet meer van deze tijd is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...