Uitmuntend concert van AcOrDe – Muziekacademie deinze

Op vrijdag 25 april 2014 transformeerde de Sint-Pauluskerk van Petegem-aan-de-Leie in een heuse concertzaal voor AcOrDe, Academie Orkest Deinze. Zij brachten er hun tweejaarlijkse concert Art Venture onder het thema ‘de grens over’. Maar liefst 450 muziekliefhebbers genoten van een uitmuntend concert.

Eigen werken
De 64 muzikanten brachten onder leiding van Hendrik Ide en Harry Blommaert een afwisselend programma.  Er passeerden werken van M. Moussorgsky, N. Rota, B. Smetana, R. W. Smith, C. Saint-Saëns en Ronan Hardiman.

Maar AcOrDe ging ook aan de slag met suites op oude zeemansliederen die geschreven werden door Mie-Jeanne Van Vossel, Pieter Senden en Benjamin Deschères, allen leerling Muziektheorie aan de academie in de klas van Nicolas De Cock.

Het kamermuziekensemble van AcOrDe startte na de pauze in een intieme sfeer met het celloconcerto in C: Allegro gecomponeerd door Laurent Lemmens, pianist bij AcOrDe. Aan de reacties uit het publiek te horen, waren zij alvast laaiend enthousiast.

Meer info algemeen: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, www.muziekacademiedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...