Stad Deinze als twaalfde man achter de nationale ploeg met Duivels Deinze #rodeduivels #wk14

Vandaag zaterdag 17 mei werd het startschot voor het project Duivels Deinze gegeven.  Naar aanleiding van het WK voetbal wil de stad een duivelse sfeer creëren aan de hand van verschillende evenementen en acties. De Markt wordt hierbij het centrale sfeerpunt. De WK-matchen van de Rode Duivels op 17, 22 en 26 juni worden in samenwerking met Free-Time vzw live uitgezonden op groot scherm in de Brielpoort, er zal ook heel wat Braziliaans getinte randanimatie zijn. Op 17 en 22 juni is er na afloop van de matchen een gratis afterparty met DJ op de Markt van Deinze, op 26 juni is er vanaf 20 u. een preparty op de Markt en na afloop van de match een afterparty in de Brielpoort. De stad roept alle handelaars op om duivelse acties uit te werken en de zaken te versieren naar aanleiding van het WK.

Duivels Deinze

WK-matchen gratis op groot scherm in de Brielpoort

De WK-matchen van de Rode Duivels zijn gratis te bekijken op groot scherm in de Brielpoort op:

  • Dinsdag 17 juni: België – Algerije (open om 16.30 u. – match om 18. u.)
  • Zondag 22 juni: België – Rusland (familiedag vanaf 11 u. – match om 18 u.)
  • Donderdag 26 juni: Zuid-Korea – België (open om 19 u. – match om 22 u.)

Dit is een organisatie van stad Deinze in samenwerking met Free-Time vzw. De zaal wordt omgetoverd tot een gezellige en Braziliaans getinte feestruimte waar de Deinzenaren samen het spektakel kunnen beleven. Er mag heel wat randanimatie verwacht worden, waarbij Brazilië uiteraard centraal zal staan. Denk onder meer aan dansdemonstraties en kinderanimatie. Voor de match wordt afgetrapt zal de sfeer steeds opgedreven worden door een dj, ook na de match blijft het feest doorgaan na de prestaties van de Belgen. Red Devils Deinze, de officiële supportersclub uit Deinze is van de partij en baat een cocktailbar uit. Bij hen kan je genieten van een speciale duivelse cocktail.

Stad Deinze wil plaatselijke verenigingen en bedrijven betrekken bij dit evenement. Zo kunnen bedrijven vooraf aan voordelige prijzen reeds drank- en eetkaarten verkrijgen. Vrijwilligers van de lokale verenigingen zullen meehelpen op het evenement om hun clubkas te spijzen. Op die manier draagt dit evenement extra bij tot het socio-culturele leven in Deinze.

Zondag 22 juni wordt een heuse familiedag, iedereen kan vanaf 11 u. meegenieten van een schitterende dag vol activiteiten: een eetfestijn, uitgebreide kinderanimatie en optredens zorgen voor een aangename namiddag. Bovendien nemen verenigingen, bedrijven en ploegen het tegen elkaar op in een levend kickertoernooi, waarbij ze zullen strijden om een trofee en verschillende prijzen. Ook de finalematchen van België en de finale zelf worden mogelijks vertoond. Het WK voetbal wordt hiermee in Deinze een echte beleving!

Jeugdcentrum Brieljant zendt de WK-matchen van de Rode Duivels gratis uit op groot scherm:

  • Dinsdag 17 juni: België – Algerije (open om 17 u. – match om 18. u. )
  • Zondag 22 juni: België – Rusland (open om 17 u.– match om 18 u.)
  • Donderdag 26 juni: Zuid-Korea – België (open om 21 u. – match om 22 u.)

Gratis Duivelse afterparty’s op Markt in WK-thema

Op dinsdag 17 en zondag 22 juni zal er na afloop van de matchen op de versierde Markt van Deinze een gratis Duivelse afterparty georganiseerd worden met DJ’s. Op donderdag 26 juni wordt er vanaf 20 u. een preparty voorzien op de Markt, na afloop van de match vindt er een afterparty plaats in de Brielpoort. Stad Deinze zorgt ervoor dat de Markt het centrale sfeerpunt tijdens het WK wordt en roept alle inwoners en handelaars op om de eigen straat, wijk, handelszaak duivels te versieren. Een eerste reactie kwam er al van de Deli @ go-zaken op de Markt en in het station. Zij verloten enkele pakketten met gadgets (per pakket een pruik, grote vlag, zak met ballonnen, make-up, kleine vlagjes op prikker, braderijvlagjes en een Hawaï halsband, allemaal in de Belgische driekleur). De actie loopt van 2 mei tot en met 16 juni, per volle klantenkaart belegde broodjes maakt men kans op 1 van de pakketten. Bij restaurant Schipperin op de Markt zal men het WK kunnen volgen achteraan in de verbruikerszaal. In café The Philo op de Markt zal het personeel in voetbaloutfit de bediening verzorgen, zullen er gadgets uitgedeeld worden, zal er een drankactie zijn, verkoop van bbqworsten met broodjes en bodypaint in de Belgische driekleur.

Wie nog acties plant kan deze doorgeven via de dienst cultuur en evenementen op [email protected] of 09 381 95 10 of op de Facebookpagina www.facebook.com/DuivelsDeinze.

Meigem, duivelse deelgemeente

Niet enkel in het centrum van Deinze zal er gesupporterd worden voor het Belgische elftal. Ook Meigem wordt volgende maand omgetoverd tot een duivelse deelgemeente. Alle wedstrijden van de Rode Duivels worden er ter hoogte van Berg 55 gratis uitgezonden op groot scherm, er wordt ruim voorzien in een hapje, drankje en ambiance. Tijdens de weekdagen is iedereen welkom vanaf 1 uur voor de aftrap, na de wedstrijd is er mogelijkheid om na te feesten. Op zondag is er een familienamiddag met kinderanimatie en afterparty. Bij mooi weer gaat alles door in open lucht, bij slecht weer worden er tenten voorzien.

Info: Dienst cultuur en evenementen, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 10, [email protected]

www.facebook.com/DuivelsDeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...