Freija Dhondt nieuwe sp.a-fractieleider in Oost-Vlaamse provincieraad

Freija DhondtJoris Vandenbroucke, tot voor kort fractieleider, legde op 17 juni jl. de eed af als Vlaams parlementslid als opvolger van Daniël Termont. Het mandaat van provincieraadslid is niet te cumuleren met dat van parlementslid en dus moest de sp.a-fractie op zoek naar een nieuwe fractieleider.

De 25-jarige Freija Dhondt uit Deinze werd door haar fractie verkozen om deze taak de komende 4 jaar uit te oefenen. “Als jong talent zal Freija mee zorgen voor de nodige dynamiek en ook inhoudelijk zal ze haar mannetje staan. Sp.a gaat hiermee resoluut voor verjonging en vernieuwing in de provincieraad”, aldus Joris Vandenbroucke. “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze fractie goed zal leiden”.

De jonge Deinse politica is provincieraadslid sinds begin deze legislatuur en zetelt ook sinds 2007 in de Deinse gemeenteraad. “De verkiezing als fractieleider is voor mij een hele eer. Ik zal er alles aan doen om mijn fractie met verve te vertegenwoordigen in de provincieraad en bij uitbreiding in de volledige provincie”, aldus Dhondt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...