#Jumping Deinze, een uitdaging voor ruiter en paard!

Op 26 en 27 juli 2014 organiseert Ruiterkomitee Deinze vzw traditiegetrouw haar Jumping Deinze op de jumpingterreinen van het recreatiedomein de Brielmeersen. Jumping Deinze is van ver gekend om zijn unieke heuvelachtig grasterrein en kan jaarlijks op zo’n 350-tal starters en een 1000-tal toeschouwers rekenen. Nieuw dit jaar is het verhoogde terras voor toeschouwers, vanwaar men nog een beter zicht krijgt over het prachtige jumpingterrein.  Als onderdeel van ‘de Deinse Feesten’, voorziet het Ruiterkomitee een uitgebreid programma waarin plezier en paardensport centraal staan.

Jumping Deinze 2014

Op zaterdag start het Ruiterkomitee Deinze vzw met een veteranenjumping (90cm hoogte) om 14u. Aansluitend komen de jongeren aan bod met een studentenjumping in samenwerking met de Belgische Studentenruiters. Met drie proeven (90 cm – 110 cm – Masters) en de juiste achtergrondmuziek is de ambiance verzekerd.  Elke student mag simmers met een  jenever zijn dorst lessen voor zij het parcours aanvangen. Doorlopend op zaterdag is er een tweedehandsbeurs voor paardenmateriaal.

Op zondag starten we om 9u met de subprovinciale jumpingwerking HRVV. Met proeven van 70 cm tot 110cm zijn ruiters en toeschouwers voor een hele dag zoet met prachtige jumpingcompetitie. Omstreeks 16u komen we tot het hoogtepunt van Jumping Deinze met de jaarlijkse Derby stad Deinze – Cavalor. Met 27 cross- en jumpinghindernissen op een hoogte van 115cm  over het gehele terrein is deze derby ongetwijfeld een uitdaging voor ruiter en paard. De derby is elk jaar een publiekstreffer omwille van het spannende karakter van de wedstrijd. Na de derby wordt er verder gegaan met de normale competitie van 100cm en 110 cm. Op zondag is er een ruime catering voorzien: warme beenhesp met frietjes (€13) en een VIP-lunch (€40). Nieuw dit jaar is ook een voorstelling van vrijheidsdressuur voor kinderen.

Doorheen het hele weekend zijn er braadworsten verkrijgbaar en is er een springkasteel en ijs- en snoepjeskraam.

Foto: Rik Calus

Foto: Rik Calus – 2013

Praktisch: Jumpingterrein de Brielmeersen, ingang via Stadionlaan 1 Deinze. Meer informatie op www.ruiterkomiteedeinze.be. Inschrijven voor veteranencompetitie en derby, standplaats reserveren voor de tweedehandsbeurs, inschrijven voor de VIP-lunch of warme beenhesp kan allemaal via ruiterkomitee.deinze@hotmail.com. Inschrijven voor de studentenruiters via [email protected], voor hrvv op de website www.hrvv.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...