Stedelijke Werkgroep Verbroedering heeft nieuwe voorzitter

Na 24 jaar onafgebroken voorzitterschap van de Stedelijke Werkgroep Verbroedering heeft Annie De Schrijver op vrijdag 20 juni 2014 officieel de fakkel doorgegeven aan de jongere generatie. Sophie De Baere mag zich voortaan voorzitter van de Stedelijke Werkgroep Verbroedering noemen. Annie De schrijver blijft wel werkend lid van de werkgroep.

Sophie De Baere en Annie De Schrijver

Stad Deinze is sedert 19 september 1981 officieel verbroederd met de Duitse stad Rheinbach. Oorspronkelijk was de verbroedering een nieuw instrument om via stedelijke impulsen het Europese denken uit te breiden. Een halve eeuw integratie heeft ons geleerd dat de EU meer is dan de som van haar delen, op sociaal, economisch, technologisch en commercieel vlak. 33 jaar verbroedering betekent 33 jaar lang internationale contacten. Wat nu evident lijkt, was 33 jaar geleden – tussen de inwoners onderling – een echt avontuur.

Tijdens de laatste vergadering van de Stedelijke Werkgroep Verbroedering op 9 april 2014 verkozen de leden unaniem Sophie De Baere als hun voorzitter. Annie De Schrijver was sedert 1991 voorzitter van deze werkgroep en heeft op eigen initiatief haar voorzitterschap afgestaan aan de jongere generatie met veel kennis van zaken. De vroegere voorzitter blijft wel werkend lid van de Stedelijke Werkgroep Verbroedering.

Op vrijdag 20 juni bedankten het stadsbestuur van Deinze, de leden van de Stedelijke Werkgroep Verbroedering en een ruime delegatie van de Städtepartnerschaft Rheinbach-Deinze de voorzitter voor haar 24 jaar durende voorzitterschap. Deze bedanking ging door in zaal De Rekkelinge.

De beide steden hadden lovende woorden voor haar bijna kwart eeuw voorzitterschap en toonden hun appreciatie voor de vele vrijwillige uren die zij besteedde aan het voorbereiden, ontvangen en begeleiden van groepen zowel in eigen stad als in de zusterstad.

“Het is moedig als een voorzitter het aandurft om in volle actie de fakkel door te geven aan de jongere generatie. Dit kan enkel het voortbestaan van de verbroedering aanmoedigen”, zo besluit Tony De Neve, schepen voor internationale betrekkingen en verbroedering.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...