GroenRood zet verantwoordelijken van de speelstraten in de bloemetjes

Er zijn deze zomer 16 speelstraten in Deinze. Speelstraten zijn straten die tijdens de vakantie verkeersvrij(luw) worden gemaakt van 9 uur tot 20 uur. Zo kunnen kinderen veilig met andere kinderen uit de buurt spelen. Om een speelstraat te worden moet een meerderheid van de buurt de aanvraag mee ondertekenen.

GroenRood speelstraat

Dirk Stroobandt van GroenRood: “Gemeenteraadslid Tony De Kimpe deed al veel eerder een voorstel om speelstraten te organiseren, maar zijn voorstel kon niet rekenen op de sympathie van de meerderheid.  Wij zijn dan ook tevreden dat het stadsbestuur ons na verloop van tijd wel is gevolgd.  Met het  voorstel tot regelgeving voor speelstraten hadden we natuurlijk op de eerste plaats het speelplezier van kinderen voor ogen. Daarnaast hoopten we dat dit ook goed zou zijn voor de sociale cohesie in bepaalde buurten. Dat het een middel zou zijn om warme buurten te maken waar mensen elkaar door de speelstraat beter leren kennen. Nu zien we dat dit  zeer goed lukt.”

Annick Verstraete: “Het is leuk om te zien dat een idee werkelijkheid wordt en te zien dat verschillende speelstraten goed floreren in de verschillende deelgemeenten. We dromen ervan om in elke deelgemeente een speelstraat te hebben, maar bij dit initiatief zijn er vrijwilligers nodig die hier hun schouders onder zetten.”

Peter Parmentier: “We zijn de plaatselijke trekkers van de speelstraten dan ook heel dankbaar. Om de initiatiefnemers te bedanken bezochten we ze allen op de laatste dagen van de speelstraat met een fles wijn. We namen ook reuze groot stoepkrijt mee voor de kinderen. Het krijt kon hen al een beetje laten wennen aan school….”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...