Scouts Deinze huldigen nieuw lokaal in #scouts

Tijdens de eerste zondag van de maand september werd tradititiegetrouw het startschot gegeven voor de jaarwerking van de scouts en gidsen uit Deinze. Zoals elk jaar werd die gevolgd door een barbecue voor alle leden, leiding en sympathisanten. Het jaarthema voor alle scouts en gidsen in Vlaanderen is ‘Tent vol talent’.

Scoutslokaal Deinze

“Dit jaar is echter een speciaal jaar voor ons”, vertelt voorzitter Koen Verzelen. “ Na meer dan drie jaar bouwen, zijn we vandaag zeer verheugd het nieuwe lokaal in gebruik te kunnen nemen”.

In 2009 werd een wedstrijd uitgeschreven waaraan 6 architecten(teams) deelnamen. Na een eerste selectie konden de toenmalige leden, leiding en oudleiding stemmen voor wat hen het beste lokaal leek. “We vonden het zéér belangrijk de toenmalige leden bij de keuze te betrekken, het zijn immers zij die vanaf vandaag leiding zullen geven in dit nieuwe lokaal”.

Het winnende ontwerp is een modern gebouw, met alle nodige comfort. Het lokaal werd feestelijk geopend met toespraken van een lid van het schepencollege en de voorzitter van de Deinse scouts. Het traditionele knippen van een lintje werd, met een scouteske knipoog, vervangen door het doorzagen van een balk.

Nieuw lokaal
Het nieuwe lokaal draagt dezelfde naam als zijn voorganger (Koene Eland), maar is beduidend comfortabeler. Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping zijn er twee lokalen die kunnen omgevormd worden tot één groot lokaal. “ Als derde grootste scoutsgroep van Vlaanderen hebben we best wel nood aan polyvalentie en ruimte. Er kunnen gelijktijdig 5 takken een activiteit laten doorgaan in het lokaal. Daarnaast is er een vaste keuken, een vergaderzaal, opbergruimte, toiletten en douches.” verduidelijkt Koen Verzelen. In het ontwerp was extra aandacht voor energiezuinigheid en geluidsisolatie naar de buren toe. “Ondanks dat een nieuw lokaal wel echt nodig bleek, vinden we het nog steeds onze opdracht om de jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen, weg van televisie en computer”.

Financiële Middelen
“Mede dankzij enkele succesvolle initiatieven zoals het Scoutsbal/Moose (dat dit jaar doorgaat op 11 oktober,nvdr) werd het leeuwendeel van de kosten betaald door de vereniging zelf. Daarnaast ontving de scoutsbeweging ook subsidies van de stad Deinze en werden enkele renteloze leningen aangegaan bij oud-scouts en sympathisanten” gaat Koen Verzelen verder. Om de kosten te drukken werden bepaalde werken uitgevoerd door leiding, oud-leiding en sympathisanten.

Leden
Vandaag zijn er ongeveer 300 leden tussen 6 en 18 jaar. Het nieuwe lokaal heeft echter een grotere capaciteit. Om nieuwe leden een kans te geven om kennis te maken met de jeugdbeweging is er een vrijblijvende vriendjesdag. Niet scoutsleden kunnen zo kennismaken met leeftijdsgenoten en hun leiding. De startdag vindt plaats op 20 september, van 14u tot 17u aan het lokaal . Meer informatie via www.scoutingdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...