Volkstuinpark Deinze succesvol van start

 Tuinierplezier voor jong en oud, dat is het opzet van het volkstuinpark langs de Gaversesteenweg in Deinze. Met op enkele maanden tijd 35 bezette tuintjes hebben Stad Deinze en De Volkstuin Deinze een succesvolle start te pakken. Dit werd gevierd met een druk bijgewoonde receptie aan het volkstuinpark op vrijdag 12 september.

groenten tuin L1010079_kl

Niet iedereen met groene vingers beschikt over een tuin of moestuin waar men de passie voor het tuinieren kan botvieren. Stad Deinze kreeg dan ook geregeld de vraag om een volkstuinpark ter beschikking te stellen van de inwoners. Die vraag viel niet in dovemansoren. Dankzij de goede samenwerking met De Volkstuin Deinze, een lokale vrijwilligersvereniging die de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren wil aanwakkeren, werd in april 2014 het volkstuinpark langs de Gaversesteenweg geopend.

‘De stad zorgde voor de infrastructuur en de vzw Volkstuin voor de uitbating, een optimale samenwerking die na een eerste seizoen reeds zijn vruchten heeft afgeworpen’, horen we bij een glunderende schepen Tony De Neve, bevoegd voor de Volkstuinen te Deinze.

Als groene toegangpoort naar het achterliggende stadsbos wil Stad Deinze van deze locatie de plek bij uitstek maken waar inwoners, jong en oud, elkaar ontmoeten en met elkaar informatie kunnen uitwisselen over tuinieren. Het volkstuinpark heeft een open karakter gekregen, omzoomd door houtkanten. Het terrein zal in functie van het aantal geïnteresseerden in twee fasen gerealiseerd worden. De eerste fase is met 35 bezette percelen bijna volledig ingevuld.

Zowel voor De Volkstuin Deinze als voor Stad Deinze is een goede omkadering van essentieel belang, gezonde groenten en fruit kweken zonder bestrijdingsmiddelen staat centraal. De gebruikers van de volkstuintjes kunnen dan ook op de nodige begeleiding en ondersteuning rekenen van de vertegenwoordigers van De Volkstuin Deinze. Ook VELT Leieland (de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) zal geregeld opleidingen organiseren.

Wil ook jij een tuintje onderhouden in het volkstuinpark? Dat kan!

In ruil voor een jaarlijkse bijdrage kan ook jij een volkstuintje onderhouden. Begint het bij jou ook al te kriebelen? Neem dan contact op met: José Van den Buerie, Leiepark 28 – 9800 Deinze, tel. 09 386 55 85 – [email protected]  of Etienne Cnudde, Oostkouterlaan 138 – 9800 Deinze, tel. 09 386 69 79 – [email protected]. Meer info: www.devolkstuindeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...