Webshop met hulpmiddelen voor zorgbehoevenden vergemakkelijkt thuiszorg

Het online shoppen wordt alsmaar populairder en is niet meer te stoppen. Ook een ziekenfonds merkt die evolutie. Nu steeds meer mensen thuis revalideren, is de mogelijkheid om hulpmiddelen en materialen online aan te kopen een welgekomen oplossing. Met de lancering van een webshop schakelt LM Oost-Vlaanderen daarom een versnelling hoger.
Webshop LM Deinze
De Liberale Mutualiteit van Oost-Vlaanderen wil mensen ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig op een prettige en veilige manier thuis te blijven wonen. Cathy De Waele, algemeen directeur LM Oost-Vlaanderen: “Niet het leven van de mens krijgt een plek in de zorg, maar de zorg krijgt een plek in het leven van de mens. Het aanbieden van een klantvriendelijk, laagdrempelig en flexibel zorgaanbod is voor ons belangrijk.”

Met de LM Zorgshop wil het ziekenfonds ook anticiperen op de toekomst. “Als het percentage 70- en 80-plussers de komende decennia nog zal toenemen, zal ook het aantal ouderen met beperkingen stijgen”, zegt Cathy De Waele. “Het merendeel zal thuis blijven wonen. Begrijpelijk, al vraagt die evolutie om een adequate thuiszorg. De hulpmiddelen die wij aanbieden zorgen ervoor dat mensen zelfstandig kunnen blijven functioneren. Zo willen wij het dagelijks leven vereenvoudigen voor wie een dagje ouder wordt, voor wie met fysieke beperkingen kampt of na een medische ingreep moet revalideren.”

Makkelijk en discreet
De webshop www.lmzorgshop.be toont dat het LM Oost-Vlaanderen menens is. “Mensen in een thuiszorgsituatie zijn vaak beperkt in hun mobiliteit. Met een online winkel krijgen zorgbehoevenden 24 uur op 24 terecht de kans om van thuis uit makkelijk en discreet hulpmiddelen te bestellen die hun mobiliteit of comfort ten goede kan komen. Wij beschikken over meer dan zestig afhaalpunten in Oost-Vlaanderen, maar leveren uiteraard ook aan huis.”

Nieuwe winkel in Deinze
Wie de artikelen uit de LM Zorgshop graag in levenden lijve wil bekijken, kan binnenkort terecht in de winkel in de Tolpoortstraat in Deinze. Cathy De Waele: “Op 1 februari volgend jaar openen wij onze nieuwe winkel. Klanten zullen er het volledige aanbod vinden en krijgen er informatie en het juiste advies van onze medewerkers. We kijken er naar uit om in een nieuwe, moderne omgeving de LM Zorgshop verder uit te bouwen.”

www.lmzorgshop.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...