Windmolen aan ’t Brielhof

Wie kent het KSA gebouw niet ter hoogte van de Tweebruggenlaan? Iedereen die op de brug even staat aan te schuiven richting rondpunt ziet aan zijn rechterkant het ’t Brielhof. Het gebouw van KSA-VKSJ Deinze-Astene. Het project starte zo’n 10 jaar terug met de vzw Bouwfonds wat resulteerde zo’n 4 jaar terug in het nieuwe gebouw. Van bij de start van het project was een windmolen één van de onderdelen van het project.
Er was vooral de wens om op een duurzame manier energie op te wekken, en zo een klein steentje bij te dragen aan een beter klimaat.
Begin 2014 kreeg het windmolen dossier een duw in de rug, toen een stevige subsidie van de Koning Boudewijn Stichting (Fonds voor Duurzaam Leefmilieu) werd toegekend. Zo’n twee jaar terug was er reeds een mooie gift geweest van meubelwinkel Weba, specifiek voor deze windmolen.

windmolen

Met de windmolen wil men proberen de bezoekers van het gebouw laten stilstaan rond energie, en er duurzaam mee omgaan. Men wil ook aantonen dat er andere manieren zijn om energie te bekomen.
Net daarom is er op vraag van de Koning Boudewijn Stichting samengewerkt met de universiteit van Brussel. Zij zullen de resultaten van deze windmolen opvolgen en helpen bij het uitbouwen van het educatief luik. Op deze manier kunnen groepen welk in “’t Brielhof” verblijven, bewust gemaakt worden dat het ook anders kan!

Op 18 januari 2015 volgt er in de voormiddag een officieel moment waarop de windmolen zal ingewaaid worden. Samen met een uitgebreid mosselfestijn in het Brielhof. In de namiddag zal Natuurpunt ook een wandeling voorzien in het Stadsbos van Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...