Lezing ‘School zonder Punten”- Roger Standaert

Sterrebloem school zonder punten Deinze

Op donderdag, 4 december 2014, organiseert “De Sterrebloem”, ervaringsgerichte methodeschool uit Deinze-Meigem, een avond met Roger Standaert en zijn boek ‘De becijferde school’, in de kelder van de bibliotheek van Deinze. Voor de meeste mensen zijn punten op school heel normaal. Maar kan het ook anders?
In zijn boek geeft Standaert een duidelijke, maar heel andere kijk op hoe prestaties van leerlingen gemeten kunnen worden. Cijfers hebben een grote impact op het zelfbeeld van leerlingen. Wat is het doel van de cijfers en wat leer je daaruit als ouder of leerkracht? Kan een combinatie van toetsen, open gesprekken, losse observaties, portfolio, zelf-en peerevaluaties, … een alternatief zijn?
We gaan samen in debat. De deuren openen om 19u30 en we starten om 20u.

Liefst vooraf inschrijven op [email protected] – Prijs: 3€.

De Sterrebloem organiseert dit schooljaar ook nog:
15/03/2015: Verteltocht
26/04/2015: Opendeurfeest
13/05/2015: Openklasdag
09/05/2015: Eetfestijn en fuif
27/06/2015: Fe(e)stje, muzikaal familiefestival

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...