Petegemse OPEN VLD-leden vragen andere verkeersinfrastructuur

Petegem / Deinze. “Doe iets aan die paaltjes in de Houtkantlaan”, dat is de vraag van OPEN-VLD bestuursleden Peter Van Maele en Annie Mervillie, aan ondermeer de verkeerscommissie en het stadsbestuur. De hinderende paaltjes die op het midden van een kruispunt staan en het verkeer over 1 rijstrook sturen, zorgen al lang voor discussie. Onlangs werd het debat opnieuw aangewakkerd. Plots waren de paaltjes verdwenen, tot groot jolijt van iedereen, maar toen bleek dat die verwijdering slechts tijdelijk was voor een plaatselijke wielerwedstrijd, schreeuwde iedereen dat ze definitief weg moesten blijven.

Houtkantlaan Het idee achter die paaltjes is dat ze sluipverkeer moeten tegengaan en de snelheid in de woonwijk verminderen. Helaas zorgt de gebruikte opstelling voor heel wat bijkomend ongemak en dit lokte heel wat kritiek uit. Dat de paaltjes heel wat bewoners beroeren, blijkt uit tal van reacties op de sociale netwerksite facebook: “Lelijk, gevaarlijk, onduidelijk wie voorrang heeft, onwettelijk, ze worden steeds kapot gereden, men gaat sneller rijden om nog snel voor de tegenligger de paaltjes op het kruispunt te passeren, door een slechte zichtbaarheid moeten de zijstraten blind de hoofdstraat inrijden waar mogelijks een tegenligger op hetzelfde vaak rijdt, er parkeren auto’s tussen de paaltjes en dat maakt het moeilijk voor de fietsers, mensen kunnen niet meer vlot van hun oprit…”

Annie Mervillie : “Bovendien werd in het eerste lange rechte stuk van de Houtkantlaan geen enkele snelheidsremmer aangebracht (het enige stuk waar echt snel kan gereden worden)”.

De polemiek op facebook inspireerde Peter Van Maele, zelf bewoner, om een online petitie te starten.

http://petitie.be/petitie/geen-paaltjes-meer-in-houtkantlaan-meirelos-petegem#tabs

Deze werd gedeeld, ondertekend, en aangevuld met allerlei opmerkingen en voorstellen.

Naar aanleiding van de petitie van Peter Van Maele, kaartte gemeenteraadsvoorzitter Annie Mervillie de problematiek aan in de laatste verkeerscommissie van november: “Ik heb gevraagd om de huidige verkeerssituatie te evalueren. De paaltjes zorgen immers voor hinderlijke neveneffecten, vooral omdat ze op de vluchtheuvels zelf geplaatst zijn. Dat dit de inwoners verdeelt, is geen goede zaak. We moeten op zoek gaan naar snelheidsremmende maatregelen die breed gedragen worden. De commissie had oren naar de bezorgdheden en heeft de technische dienst belast met een verkeerstechnisch onderzoek”, aldus nog raadslid Mervillie.

“Het is in ieders belang dat op een efficiënte en veilige manier het sluipverkeer en de overdreven snelheid ingeperkt worden”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...