Planeet koers: Michel Wuyts en Geert Vandenbon in zaal Palace #planeetkoers

Sporza-wielerverslaggever Michel Wuyts en liedjesmaker-gitarist Geert Vandenbon brengen hun avondvullend programma ‘Planeet Koers’ op donderdag 4 december 2014, om 20 u. in zaal Palace. Tickets kosten € 12 in voorverkoop en kunnen online besteld worden via www.deinze.be/tickets of aan het onthaal van het stadhuis aangekocht worden.

Planeet Koers

Planeet Koers is een intimistisch avondvullend programma met Michel Wuyts voor culturele zalen overal in Vlaanderen. Wuyts nestelt zich diep in de schoot van de koers, waar de camera niet draait. Hij haalt er de mooiste gevoelens uit, legt de ziel bloot, laagje na laagje. Hij trappelt ‘en danseuse’ door de rennerswereld. Nu eens zet hij zich in het wiel van zijn eigen woorden, dan weer ontsnapt hij uit zijn eigen verhaal en leest hij fragmenten voor uit zijn rijke boekenpalmares.

De avond leeft als een reis door de ruimte, het heelal van koers en coureurs. Bovenal van echte mensen. Sterren die je aan kan raken. Verwacht geen relaas van wielerwedstrijden maar fijne histories en spitse anekdotes. De grens tussen realiteit en fictie is niet dikker dan een bandbreedte. Samen met liedjesmaker-gitarist Geert Vandenbon, die een aantal wielersongs op maat schreef, en gewapend met sprekend fotomateriaal van de gerenommeerde wielerfotograaf Tim De Waele brengt Michel Wuyts een heerlijk badinerende wieleravond.

Michel Wuyts (° 1956) is het gezicht en de stem van het wielrennen op Sporza. Wielerjournalistiek is zijn passie. Als geen ander weet hij het evenwicht te vinden tussen journalist en supporter zijn. Zijn taal is volks maar niet populistisch. Zijn benadering kritisch maar niet eenzijdig. Elke dag kijkt hij met grote ogen naar de koers en hij heeft een mening. Wuyts is auteur van een tiental wielerboeken.

Gitarist Geert Vandenbon (° 1957) is een singer-songwriter die kiest voor het Nederlands als liedjestaal. Hij schrijft voor wie wil luisteren. Naar het verhaal en naar het lied. Vandenbon is uitgever van wielerboeken en speelde jarenlang een rol achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen.

Planeet Koers

Tickets: 12 euro (voorverkoop) – 14 euro (aan de deur)
Voorverkoop bij: Onthaal Stadhuis Deinze, Markt 21, 9800 Deinze
Bestel tickets online via www.deinze.be/tickets

Info: Cultuurcentrum Deinze, 09 381 95 10 [email protected]www.planeetkoers.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...