Groot rijpingsmagazijn bij familie Stokerij Filliers

Opslag voor meer dan 7000 vaten Belgische jenever & Single Malt Whisky.

Filliers Deinze

Vandaag werd het nieuwe 700m2 grote rijpingsmagazijn ingehuldigd bij stokerij Filliers.  Drie generaties:  Louis Filliers (°1923 – 4de generatie), Bernard (°1952 – 5de generatie) en Emile (°1985 – 6de generatie) waren erbij. Het magazijn biedt plaats aan duizenden nieuwe vaten waar zowel jenevers, moutwijnen als Belgische whisky’s zullen bewaard worden en jarenlang zullen rijpen in Amerikaanse, Europese en Franse eiken vaten. In totaal telt de Belgische stokerij meer dan 7.000 vaten.

Rond 1880 kreeg Kamiel Filliers de vergunning om zijn “jeneverbranderij” op te richten te Bachte-Maria-Leerne, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij van zijn oom Ferdinand Bernard Filliers.  Filliers graanstokerij is al 6 generaties lang een familiebedrijf en vandaag wordt het bedrijf geleid door Bernard Filliers. In de loop van de jaren werd het aanbod aan jenevers steeds verfijnd en uitgebreid. Naast de traditionele graanjenevers en andere jenevers en likeuren, produceert Filliers ook een eigen gin en whisky. Daarnaast zijn ze in de Benelux ook de grootste stoker van moutwijn, een basisproduct voor jenevers en levert dit aan alle afzetlanden (België, Nederland en Québec in Canada).

Foto’s: (c) Rob Mitchell – http://www.filliers.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...