Stad Deinze behaalt tweede plaats ‘Super Sportelgemeente 2014’

Stad Deinze behaalde de tweede plaats bij de actie ‘Super Sportelgemeente’ van Bloso, die dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd. Via deze actie wil Bloso gemeenten motiveren om bijzondere inspanningen te doen voor de seniorensport. De tweede plaats is een mooie bekroning voor de blijvende inzet en motivatie van de stedelijke dienst sport en recreatie, die een waardebon van € 1.500 mocht ontvangen voor de aankoop van sportmateriaal.

Sportelgemeente Deinze 2014

Sportelen, beweeg zoals je bent
In 2009 ging Bloso van start met de sensibiliseringscampagne ‘Sportelen, beweeg zoals je bent’, een actie gericht naar senioren. Gemeenten werden gestimuleerd om een veelheid aan sporten aan te bieden om 50-plussers aan te zetten tot sporten of aan het sporten te houden.

Ruim aanbod seniorensport in Deinze
Dat Deinze aan de wieg stond van de seniorensport bewijst het ruime aanbod aan activiteiten dat wordt aangeboden en dat jaar na jaar verder uitbreidt. Aquagym, damesgymnastiek, fitheidsgymnastiek en BBB, gezondheidsrally, seniorenzwemmen, volkssportnamiddag, sportieve vakantie aan zee, wandel vierdaagse, curve bowls, senior games, yoga, recreatief petanquetornooi en fietsen worden zeer gesmaakt door de senioren in Deinze.

Ook dit jaar werd door de stedelijke dienst sport en recreatie een lijvig dossier opgemaakt om mee te dingen naar de titel ‘Super Sportelgemeente 2014’.Vorig jaar werd de stad Deinze als één van de 8 gemeenten genomineerd zonder het behalen van een prijs. Dit jaar stelden zich niet minder dan 39 Oost-Vlaamse steden en gemeenten kandidaat. Opnieuw werden 8 Oost-Vlaamse gemeenten genomineerd die in aanmerking kwamen voor de titel: Deinze, De Pinte, Knesselare, Lebbeke, Lede, Lokeren, Maldegem en Ninove.

De blijvende inzet en motivatie van het team van de dienst sport en recreatie werd dit jaar beloond met een prijs. Na Lede, die de titel van ‘Super Sportelgemeente 2014’ kreeg, werd de stad Deinze gehuldigd als tweede in de wedstrijd, waarbij een waardebon van 1.500 euro werd geschonken voor de aankoop van sportmateriaal. ‘Een mooi resultaat voor de dagelijkse inzet van de dienst sport en recreatie, en in het bijzonder Christine Van Maldeghem, Marianne Raecke, Ciska Van Acker en Boris Roobaert, die instaan voor de organisatie van de activiteiten.’ ‘We blijven investeren in de recreatieve en competitieve sportwerking, zowel voor senioren als voor de jeugd’, besluit Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport.

Info: http://www.sportelen.be/sportelgemeente

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...