VBS Zeveren in de bres voor vzw Onafhankelijk Leven – Music for Life #mfl

Kerststukjesverkoop
Dit jaar sprong VBS Zeveren voor het eerst op de kar van Music for Life, en niet zonder succes! AL sinds vorige week waren zowel peuters, kleuters, leerlingen en leerkrachten in de weer met het maken van meer dan 100 kerststukjes. Het was de bedoeling ze te verkopen op de lichtjestocht. Deze tocht vond vorige week plaats in en rond  de school. Samen met de boekenverkoop was de verkoop van de kerststukjes een schot in de roos .

VBS Zeveren in de bres voor vzw Onafhankelijk Leven (Music for Life) #mfl Deinze

Het succes is vooral te danken aan de meer dan 200 deelnemers van de lichtjestocht. Daarbij zorgden heel wat ouders en vrienden voor logistieke steun. Juf Charlot (vijfde leerjaar) ging een stapje verder en verzamelde verleden woensdag om 8 uur haar leerlingen op de wekelijkse woensdagmarkt te Deinze. Ondanks het slechte weer werd onder de beschutting van een marktkraam de rest van de kerststukjes verkocht. Alle leerlingen van het vijfde leerjaar kwamen als verkoper of verkoopster aan bod. Schepen Trees Van Hove was onder de indruk en kocht een kerststukje. Ze noemde dit een hartverwarmend initiatief. Na de marktverkoop waren er onder de verkopers, verkoopsters en hun begeleiders  enkel blije gezichten te zien.

vzw Onafhankelijk Leven

Eén van die blije gezichten was dat van Annelies Vande Vyvere. Annelies is niet alleen de mama van Rune Lecluyse (5de leerjaar) en Louise Lecluyse (6de leerjaar), ze werkt sinds 2009 als PAB-coach voor Onafhankelijk Leven (regio West-Vlaanderen en een stukje Oost-Vlaanderen). De opbrengst van de kerststukjesverkoop wordt via Music for Life geschonken aan deze vzw. Onafhankelijk Leven is er voor personen met een beperking. Deze vzw wil  dat elke persoon met een beperking zelf kan beslissen over zijn of haar leven. Dat betekent zelf kunnen beslissen over hoe, waarvoor, door wie, waar en wanneer ondersteund te worden. Dit kan met een Persoonlijk Assistentiebudget, afgekort een PAB. Een PAB is een budget waarmee je assistenten betaalt die je ondersteunen zodat je zelfstandig kan wonen, kan gaan werken, met je vrienden op stap kan gaan,…

Elke dag werkt de vzw met passie aan een samenleving waar mensen met een beperking gelijkwaardig kunnen deelnemen. ‘Ondanks mijn beperking die ik er gratis en voor niks bij de geboorte bij kreeg, rol ik vrolijk door het leven met hulp van mijn assistenten’ aldus de aan een rolstoel gekluisterde Lizy Scheltjens, die beroep doet  op Onafhankelijk Leven. ‘Ik woon zelfstandig dankzij het PAB, met dit budget kan ik met de hulp van medewerkers heel wat dingen beleven die anders moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Het is dit of een veel beperkter leven in een instelling’. Meer info vind je op www.onafhankelijkleven.be.

Fotoreeksen:
Kerststukjes maken
Lichtjestocht
Verkoop kerststukjes woensdagmarkt Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...