Deinze verdient label ‘gemeente met een hart’

Stad Deinze neemt deel aan de campagne ‘gemeente met een hart’ van Rode Kruis Vlaanderen. In samenwerking met de lokale afdeling van het Rode Kruis worden initiatieven genomen, zo is het aantal nieuwe bloeddonoren op 1 jaar tijd verdubbeld. Daarvoor verdient Deinze het label ‘gemeente met een hart’. Goedele Lootens, donorwerver bij de bloedtransfusiecentra van Oost- en West-Vlaanderen reikte het label uit aan het stadsbestuur tijdens de bloedinzamelactie op 6 januari. Tijdens deze maand kan je nog terecht in Deinze, Astene en Meigem om bloed te geven. Controleer op voorhand de website www.bloedgevendoetleven.be, zo ben je zeker van de juiste collecteplaatsen, data en uren.

rode kruis

Stad Deinze ging in samenwerking met de lokale afdeling van het Rode Kruis eind december 2013 van start met de campagne ‘gemeente met een hart’. In april 2014 gaven verschillende leden van het schepencollege, waaronder schepen Trees Van Hove, bevoegd voor gezondheidspromotie, het goede voorbeeld door zelf bloed te geven tijdens de collecte in de Louis Dhontstraat te Deinze.

De stad ondersteunde het Rode Kruis door de bloedinzamelingen in Deinze, Astene en Meigem extra onder de aandacht te brengen. En met resultaat: 1 jaar later is het aantal nieuwe donoren verdubbeld. Bovendien is er een algemene stijging van 13,3 % te melden in vergelijking met de opkomsten bij de bloedinzamelacties in 2013. Voor deze inspanningen reikte Goedele Lootens, donorwerver bij de bloedtransfusiecentra van Oost- en West-Vlaanderen het label ‘gemeente met een hart’ uit aan het stadsbestuur van Deinze. Schepen Trees Van Hove vindt het belangrijk om ook na het verkrijgen van het label de Deinzenaars bewust te maken van de nood aan bloeddonoren. Met een zeer kleine inspanning – het vraagt maar eventjes van je tijd – kan je met één zakje bloed, meer dan één patiënt helpen en een mensenleven redden. Wie nog vragen heeft over bloed geven, kan steeds terecht op www.bloedgevendoetleven.be

Collectedata:

Dinsdag 13 januari 2015
Deinze, van 17 u. tot 19.30 u., Rode Kruislokaal, L. Dhontstraat 17

Dinsdag 20 januari 2015
Astene, van 17.30 u. tot 19.30 u., zaal ‘Ten Hove’, Nieuwstraat 3

Woensdag 28 januari
Meigem, telkens van 17 u. tot 19.30 u., zaal ‘Reigersnest’, Pastoriestraat 32 b

Opgelet: collecteplaatsen, data of uren kunnen door onvoorziene omstandigheden wijzigen. Gelieve op voorhand de website www.bloedgevendoetleven.be te raadplegen.
Info
http://bloedinzameling.rodekruis.be/staddeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...