Eddy De Winter vervangt Laura Baets in de gemeenteraad van Deinze.

Wegens een veel te druk programma besliste Laura Baets van GroenRood om de fakkel door te geven aan huidig OCMW-raadslid Eddy De Winter.

GroenRood Eddy Laura

Laura Baets: “Bij het opstellen van het verkiezingsprogramma, zo’n drie jaar geleden, was ik onmiddellijk overtuigd van de sterkte van de standpunten van GroenRood. Met een jeugdig enthousiasme ging ik met het programma letterlijk de straat op. Blijkbaar met veel overtuiging want ik raakte met een heel mooie persoonlijke score verkozen. Samen met collega-Groenrood-gemeenteraadsleden Annick Verstraete en Dirk Stroobandt ijverde ik consequent voor een milieuvriendelijker en socialer Deinze. Vooral de natuurthema’s, jeugdzaken en de Ooidonkdreef konden mij extra boeien. Naast de plaatselijke politiek ben ik actief in de Leernse jeugdbeweging Djemba en de internationale milieubeweging. Zojuist ben ik bij Climate Express vrijwilligerscoördinator geworden. De combinatie met mijn studies Geografie werd steeds moeilijker. Zeker nu de master en een eventueel Erasmusjaar voor de deur staan, is de combinatie niet meer mogelijk. Door ontslag te nemen als gemeenteraadslid, kan ik meer tijd maken voor mijn andere engagementen. Zo wil ik onder andere met Climate Express met 10 000 Belgen naar de volgende klimaatconferentie in Parijs”.

Peter Parmentier: “Eddy De Winter zal Laura opvolgen in de gemeenteraad. Eddy is geen onbekende in de plaatselijke politiek. In 2002 deed hij de vervanging van Annick Verstraete in de gemeenteraad tijdens haar zwangerschapsverlof. Hij is bezig aan zijn derde legislatuur in het OCMW en nu zetelt hij tevens in het vast bureau van het OCMW. Het opkomen voor de sociaal zwakste is altijd zijn leidraad geweest. Eddy is onder andere actief in ATB, Linx+, het stadsbos comité, de fietsersbond. Binnen de fairtrade trekkersgroep hielp hij ook een tijdje mee.”

GroenRoodvoorzitter Peter Parmentier bedankt Laura op de eerste plaats voor wat ze voor GroenRood en de Deinzenaren deed en nog zal doen. Haar jeugdig enthousiasme gaf schwung aan de partij. Hij dankt haar in naam van alle leden en sympathisanten voor de heel aangename samenwerking en wenst haar alle succes bij al haar grootse plannen. Hij is er van overtuigd dat Eddy een volwaardig opvolger is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...