Deinzenaars zetten schouders onder wegzakkend huis

Toen de inwoners van de Gaversesteenweg op 27 december zonder water zaten, realiseerden ze zich niet dat dit het begin was van een regelrechte nachtmerrie voor het gezin Heyerick-Docquier. Het waterlek spoelde de ondergrond van hun huis regelrecht de riool in. Het huis werd onbewoonbaar verklaard en het gezin werd aanvankelijk in een hotel, nadien in een B&B ondergebracht. De kinderen verblijven bij familie zodat schoolgaan organisatorisch mogelijk blijft.

Deinzenaars zetten schouders onder wegzakkend huis

Na meer dan een maand de situatie aan te zien, zonder dat iets aangepakt werd, besloten enkele buurtbewoners dat het tijd werd om enkele koppen uit het zand te halen. Op diezelfde dag poogde een firma het huis te onderstutten, maar dit werk werd meteen afgebroken. Het zijn geen barsten meer, maar het huis zakt letterlijk tientallen centimeters in.

Niemand begrijpt waarom het stutten van het huis zolang op zich liet wachten. Als een afbrandend huis dat niet geblust wordt, omdat er gediscussieerd wordt over wie het water moet betalen…

De buurtbewoners vragen dringend actie én oplossingen en vragen steun van het stadsbestuur! Noch de burgemeester, noch de schepen van Openbare Werken nam contact op met de getroffen mensen. Geen uitstel meer, geen koppen in ’t zand, maar actie! Wij verwachten dat het stadsbestuur van Deinze een standpunt inneemt en de nodige druk uitoefent! Dat verdere problemen zoals de verkeersveiligheid en de pomp die lawaaioverlast en trillingen veroorzaakt in het aanpalend huis, aangepakt worden. Dat de schade, toegebracht aan auto’s op het moment dat er geen signalisatie was en de toegang tot de parking amateuristisch werd voorzien, vergoed wordt.

Maar vooral verwachten ze dat de verzekeraars eerst de problemen met het huis en het lek oplossen zodat de getroffen bewoners opnieuw ergens als gezin hun thuis kunnen opbouwen en dat de verkeerssituatie opnieuw veilig wordt! Nadien kunnen de verzekeraars met elkaar uitvechten wie de schuldige is en wie de schade dient te vergoeden! We hopen deze mensen een warm hart toe te dragen en alle steun te kunnen geven.

Door de buurtbewoners werd een facebookpagina opgestart: https://www.facebook.com/deinzenaarssteunenelkaar
Delen en liken is absoluut toegestaan! Laten we de burgerzin in Deinze een hart en een stem geven!

Caroline, Ronny, Glenn en Ann (enkele buurtbewoners), Deinzenaars zetten schouders onder wegzakkend huis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...