GROS DEINZE keurt noodhulp van €2000 goed voor de strijd tegen ebola in Liberia

Acres of Hope Belgium dankt Gros Deinze alsook het stadsbestuur voor het toekennen van €2000 noodhulp voor de ebola-preventiecampagne in Liberia.

GROS Deinze

Acres of Hope Belgium heeft sinds 2006 verschillende projecten in Liberia. Zo werden reeds 6 containers met hulpgoederen verstuurd, zijn er drinkwaterputten geboord en ondersteunde men enkele medische projecten. Acres of Hope bouwde bovendien een basisschool voor de Rock Hill gemeenschap.

In deze Rock Hill gemeenschap leven de mensen van het kappen van rotsblokken tot steenslag. Kinderen, vaak niet ouder dan 5 jaar, moeten meehelpen in de steengroeve. Families verdienen er minder dan 1€ per dag. In de basisschool die Acres of Hope Belgium er bouwde worden 169 kinderen gesteund bij het betalen van het schoolgeld.

In 2014 werd Liberia, het op één na armste land ter wereld,  getroffen door het ebolavirus. Alle scholen werden gesloten wegens besmettingsgevaar. Met 1 dokter voor 100 000 mensen was het land helemaal niet voorbereid op dit dodelijke virus. Als enige Vlaamse 4de pijlerorganisatie met projecten in Liberia startte Acres of Hope Belgium een preventiecampagne. Water en zeep doodt het virus en dus deelden we 400 gratis pakketten uit met informatie, een emmer, zeep en bleekwater. Door de steun van de Stad Deinze hebben we onze actie kunnen verdubbelen en bereikten we nu minstens 4000 mensen in Rock Hill.

We zijn dan ook heel blij om te kunnen melden dat ondanks het feit dat Rock Hill zich in het ergst getroffen gebied van Liberia bevindt, in deze gemeenschap slechts 7 mensen stierven aan ebola. Zonder onze tussenkomst zou dit aantal veel groter geweest zijn. In totaal stierven er tot heden meer dan 3500 mensen in Liberia ten gevolge van het virus.

Dank u wel Deinze!

De situatie in Liberia is stilaan beter aan het worden. De scholen gaan terug open in februari. Een kindje steunen om naar school te gaan kost slechts 5€ per maand. Helpen kan op BE71 3900 4852 0869.

Meer info: www.acresofhopebelgium.be of [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...