Chloé’s, est 2004 – de nieuwe lounge en tapasbar – brengt rock en roll in Deinze

Chloé’s wordt een unieke zaak op de Markt in Deinze.  Het wordt een sfeervolle lounge en tapas bar om vanaf 17u te genieten, te proeven en te vertoeven met vrienden of om na het werk met collega’s gezellig na te praten. Er is ook een aparte volledig ingerichte ruimte voor bedrijven, familiebijeenkomsten en verenigingen. De inspiratie voor het concept en de inrichting is gehaald uit grootsteden.  Kurt en Sophie zijn er van overtuigd dat de combinatie van ligging, interieur en menu ook in Deinze en omstreken heel wat mensen zal aanspreken.

Chloé's DSC05337 allroundfotoservicekurt.beFoto: allroundfotoservicekurt.be

Historiek en naam
Alles begon in 1996 met de opstart van Délifrance Deinze op de Markt.  Het ging hard.  Het was de pionier van de broodjeszaken in Deinze en in een mum van tijd werd een groter pand gezocht om naast een broodjeszaak, ook een bakkerij en een tearoom in te richten.  De naam Délifrance veranderde in Déli@go en bleef op de Markt in de oude gebouwen van ijzerhandel Vermeersch.  Er werden mensen aangeworven en intussen beleverden 3 bestelwagens bedrijven en scholen in de regio groot Deinze.

Met de opgedane kennis en de nuchtere ondernemersmentaliteit kon een tweede zaak niet uitblijven.  In maart 2014 opende Déli@go Station zijn deuren in het vroegere stationsbuffet.  Intussen is ook deze zaak een gevestigde waarde en een meerwaarde voor de dagelijks 2.400 pendelaars in het station van Deinze die er vanaf 6u ’s morgens terecht kunnen.

Het derde project van Sophie en Kurt: ‘Chloé’s, lounge en tapasbar’ –  is een ambitieus project, maar het is tegelijk gebaseerd op een eenvoudig idee: een comfortabele ontmoetingsplaats creëren met vers en lekker eten, in een gezellig kader en met een vlotte bediening.  Alles draait om eenvoud, passie en puurheid.  In Zuid-Europa beheersen ze de kunst van ongedwongen tafelen als geen ander.  Met weet er perfect hoe men een gezellige sfeer kan creëren met eerlijke artisanaal eten.  Die zuiderse beleving wil Chloé’s geven aan de welkome gasten.  Chloé’s opent haar deuren naast Déli@Go Markt, in de Hallepoort.

De naam ‘Chloé’s, est 2004’ – is ontleend aan de naam en het geboortejaar van de dochter van Sophie en Kurt.

Ondernemend Deinze en ondernemers bij Chloé’s
Kurt Callens schetst de bijna gelijklopende evolutie van zijn handelszaken met het beleid en de dynamiek van stad Deinze en haar bestuur.

‘Het stadsbestuur van Deinze heeft het enkele jaren geleden aangedurfd om de Markt opnieuw in te richten.  De periode van de verbouwingen hebben we kunnen stand houden, mede dank zij onze leveringen aan bedrijven en scholen, maar de Markt was en bljift absoluut een attractieve plaats om te ondernemen.  Daarom ook dat we er destijds geherlokaliseerd  zijn met Déli@Go en dat we er nu Chloé’s starten.

We hopen dat de stad nu verder werk zal maken van de doorsteken naar de Kaandel, want dat biedt nog toekomstige opportuniteiten.

Idem met de stationsbuurt.  De stad investeert fors in de visie en de inrichting van het station Deinze en ook daar willen we een win-win situatie creëren met Déli@Go Station.  Ondernemerschap en lokaal bestuur kunnen hand in hand gaan, zo lang er voldoende drive en overleg is.’

Kurt wil ook aan de vele bedrijven en verenigingen in Deinze een plaats geven bij Chloé’s.  De lounge en tapasbar is een ideale ruimte voor ‘after work’ bijeenkomsten.  Gezellig napraten met collega’s versterkt de collegialiteit en het samen werken.

En er is een aparte ruimte voor verenigingen, koffietafels, vergaderingen die volledig ingericht is.  Deze zaal kan tot 50 personen plaatsen en is volledig professioneel ingericht voor presentaties bijvoorbeeld.  De zaal is vrij beschikbaar, dranken of catering verlopen uiteraard via Chloé’s.

Een vernieuwende zaak met een beetje rock en roll gehalte
Sophie Lannoo straalt als ze spreekt over haar nieuwe zaak: ‘Chloé’s zal even kwalitatief en service gedreven zijn als Déli@Go Markt en Déli@Go Station, maar het concept heeft een  hoger rock en roll gehalte.  Dagelijks zal dus vanaf 17u een speciale lounge-tapaskaart worden aangeboden, met als blikvanger de ‘Irish Black Angus Beefburger’; een hamburger van hoogstaand Iers vlees.  In Chloé’s zal een mooie rode oude Berkelmachine staan om de overheerlijke Spaanse Belotta ham vers te snijden en te serveren.  Aan de lange bar zal duidelijk blijken hoe we blijven samenwerken met lokale partners zoals stokerij Filliers en andere sterke merken. Het lokaal partnership met bedrijven, personeel en bestuur is voor ons een rode raad en een fundament; een advies van mijn vader (Eddy Lannoo) die we consequent toepassen.

Om de mensen overdag ook te laten kennis maken met Chloé’s, zal men er tot 17u ook kunnen genieten van de tearoom service van Déli@Go, de zaken palen immers aan elkaar’.

Praktisch
Chloé’s, est 2004, lounge en tapasbar – opent voor het publiek op zondag 29 maart 2015 om 9.30uur.
De zaak zal dagelijks geopend zijn vanaf 17uur.
De drie vestigingen samen (Déli@Go Markt, Déli@Go Station en Chloé’s) stellen samen 17 mensen te werk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...