Coaches voor Deinse CoderDojo gezocht

De bibliotheek van Deinze wil van start gaan met een CoderDojo, een initiatief waarbij kinderen vanaf 7 jaar gratis de kans krijgen om spelenderwijs met technologie kennis te maken: programmeren, websites bouwen, … Hiervoor worden de nodige vrijwillige begeleiders gezocht. Geïnteresseerden kunnen naar een infomoment komen op zaterdag 25 april om 10 u. in de bibliotheek.

CoderDojo is een wereldwijd non-profit initiatief waardoor kinderen vanaf 7 jaar (tot 18 jaar) gratis kunnen leren programmeren via workshops. Vrijwillige coaches dompelen de jongeren onder in de wereld van het programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen.

coderdojo-header

Vrijwillige coaches gezocht

“Stad Deinze blijft investeren in de bibliotheekwerking, de bib van de toekomst moet immers meer zijn dan een verzameling van boeken. We willen nog sterker inzetten op de bib als ontmoetingsplaats voor jong en oud en inspelen op de hedendaagse evoluties. De oprichting van een Deinse CoderDojo past perfect in deze visie” klinkt het bij Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur en bibliotheek. De nodige accommodatie zoals Wifi en een beamer zijn er aanwezig, maar de coaches of mentoren ontbreken nog. Een pedagogisch of een ICT-diploma is niet vereist, maar het helpt natuurlijk wel. De workshops worden volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Mentors leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Ouders zijn welkom als ze dat willen. Kinderen tot 12 jaar moeten wel altijd vergezeld zijn van een volwassene.

Als coach heb je 4 tot 8 kinderen die je coacht per Dojo. Elke Dojo duurt ongeveer 3 uur. Er wordt verwacht dat je bereid bent om de Dojo’s voor te bereiden (bijvoorbeeld door een andere Dojo te bezoeken, je te specialiseren in een bepaalde omgeving, …). Wie geïnteresseerd is om mee te werken aan de oprichting van een Deinse CoderDojo is van harte welkom op het infomoment in de bibliotheekkelder op zaterdag 25 april om 10 u. Lukt dit moment niet of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de bibliotheek via [email protected] of 09 381 95 60.

Info: Stedelijke bibliotheek, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 60

www.coderdojobelgium.be – www.facebook.com/CoderDojoBelgiumvzw

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...