Erasmusatheneum Deinze stelt haar deuren open

Op vrijdag 27 maart zet Erasmusatheneum Deinze haar deuren open voor het publiek. Tijdens de Open Avond kunnen ouders en leerlingen langskomen om de school , richtingen en lessenpakketten te leren kennen. Erasmusatheneum Deinze is een vernieuwende school.  Samen werken we aan de specialisten van morgen.

Erasmusatheneum DeinzeOnder die noemer van vernieuwing wordt er volgend schooljaar ingezet op een brede eerste graad. De leerlingen van de eerste graad van Erasmusatheneum krijgen vanaf september allemaal hetzelfde basispakket van 28 lessen. Voor de overige vier uur kunnen ze kiezen uit een aantal modules.

Die zijn Latijn, Cultuur, Ondernemen, Sport, Wetenschappelijk Werk en Technologie. De combinatie van deze laatste twee vormt de STEM-klas. STEM staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics.

Behalve de inhoudelijke invulling, komt er ook een nieuwe invulling van de 2 campussen.

Sinds 2009 zijn Middenschool Peter Benoit en Koninklijk Atheneum Erasmus (Volhardingslaan) gefusioneerd tot Erasmusatheneum Deinze met campus Peter Benoit en campus Volhardingslaan. Campus Peter Benoit bood de eerste graad aan, en campus Volhardingslaan de 2de en 3de graad zowel ASO, TSO en BSO. Vanaf volgend schooljaar krijgen beide campussen een nieuwe bestemming.

Campus Peter Benoit: Schooljaar 2015 – 2016:

1ste graad : A-stroom – 3ASO –
1 Erasmusklas (gebaseerd op de visie van Freinet)
Schooljaar 2016 – 2017: 1ste graad A-stroom – 2de graad ASO
Schooljaar 2017 – 2018: 1ste graad A-stroom – 2de graad ASO – 5ASO
Schooljaar 2018 – 2019: 1ste graad A-stroom – 2de graad ASO – 3de graad ASO
Campus Volhardingslaan:           Schooljaar 2015 – 2016: 1ste graad A en B Stroom –
2de graad TSO/BSO – 3de graad TSO/BSO

Voordelen: leerlingen met dezelfde interesses zitten samen, er kan nog meer de nadruk gelegd worden op aan de ene kant de vorming die de leerlingen voorbereidt om verder te studeren aan een universiteit of een hogeschool en aan de andere kant de vorming die inzet zowel op doorstroming naar verder studeren als op het aanleren van concrete vaardigheden of beroepsbekwaamheid die onmiddellijk op de arbeidsmarkt kunnen worden gebruikt.

Omdat beide campussen tot één school behoren, zijn de troeven  zoals het toepassen van innovatieve onderwijsmethodes, het engagement voor onder meer het verbeteren van de onderwijskwaliteit, het streven naar een gelijkwaardig partnerschap in het leerproces van de leerling, de kleinschaligheid, het welbevinden van leerlingen een vanzelfsprekendheid binnen Erasmusatheneum Deinze.

Voor meer info bent u van harte welkom om de Open Avond op 27 maart van 17u tot 21u30  op één van hun campussen:

Campus Peter Benoit, Peter Benoitlaan 10 in Deinze
Campus Volhardingslaan, Volhardingslaan 11 in Deinze
www.erasmusatheneum.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...