Filmavond Dekenaat Deinze in het VTI

Tijdens de veertigdagentijd organiseert het dekenaat Deinze elk jaar een filmavond, dit jaar is de film ‘Des hommes et des dieux’. Deze film gaat door nu woensdag 25 maart in het V.T.I van Deinze om 19u30

Affiche filmavond
Met een inleiding door Stan Bolckmans (licentiaat godsdienstwetenschappen), bekijken wij woensdag deze mooie en diepe film die in 2010 werd bekroond voor beste film op het filmfestival in Cannes. De film is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis, van zeven monniken die in 1996 zijn ontvoerd door moslimterroristen in Algerije en later zijn vermoord. De broeders wisten dat ze in groot gevaar verkeerden, maar toch besloten ze unaniem om niet te vertrekken. De film laat zien hoe ze tot dat besluit kwamen, in gesprekken met elkaar en door te bidden. De lichamelijke kwetsbaarheid en het lijden van Christus, zijn het voorbeeld voor de monniken, waardoor ze op hun post blijven.

Meer info vindt u op de kleurrijke foldertjes achteraan in de kerken te Deinze of op de website www.kerklangsdeleie.be. Iedereen is van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...