N-VA Deinze vraagt om dierenmishandeling te bestrijden met GAS-boete

Neem dierenmishandeling uitgebreider op in het politiereglement en bestraf met een GAS-boete. Dat vroeg Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen op de gemeenteraad. ‘Het aantal meldingen van dierenmishandeling stijgt elk jaar. Maar voor de parketten is ‘kleine’ dierenmishandeling immers niet altijd een prioriteit. Dergelijke zaken worden dan ook regelmatig geseponeerd en blijven ongestraft.’, zegt Sabine Vermeulen.

‘Ik vind het belangrijk dat de stad zelf meer kan optreden tegen dierenmishandeling door middel van GAS-boetes. Want direct optreden is nodig in geval van dierenmishandeling, als men niet wil dat de situatie uit de hand loopt. De lokale politie kan dan onmiddellijk een boete uitschrijven tegen overtreders, zonder dat de hele administratieve mallemolen vanuit Brussel in gang moet worden gezet. Korter op de bal spelen is absoluut in het belang van het welzijn van de dieren.’

In politiereglement staan nu reeds een paar alinea’s over inbreuken tegen dieren. Maar die slaan nu enkel op de eigenaars, bewakers, houders of bezitters van dieren. Volgens Vermeulen moet men het politiereglement uitbreiden naar externe daders. Ook ondermaatse huisvesting en een gebrekkige verzorging van dieren – vooral honden, katten en paarden moeten ook uitgebreider opgenomen worden. Dit zijn namelijk de meest voorkomende meldingen van inbreuken tegen het dierenwelzijn.

Sabine Vermeulen vraagt aan het stadsbestuur om haar vraag spoedig te bekijken en ook ter advies voor te leggen aan de recent geinstalleerde raad voor dierenwelzijn.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...