10 jaar ‘WTC Walter Godefroot’

Onlangs heeft WTC Walter Godefroot met heel veel leden zijn 10-jarig bestaan gevierd met een familiefietstocht, BBQ en avondfeest. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om terug te blikken op de voorbije tien jaar en de verschillende uitrustingen werden nog eens netjes op een rijtje gezet. De vier verantwoordelijken van de verschillende groepen gingen op de foto, samen met Walter Godefroot, voorzitter Christophe Godefroot en de VTT-verantwoordelijke Willy Goeteyn. Ter gelegenheid van dit feest kregen alle leden als aandenken aan tien jaar fietsgenot een Fleece en Polo met de nieuwe clubkleuren cadeau.

Fietsen GodefrootFoto: Willy Goeteyn, Joris De witte, Ivan De Weirdt, Walter Godefroot, Johan De Weirdt, Trui Cornelis, Christophe Godefroot.

Op 5 december 2005 werd ‘WTC Walter Godefroot’ boven de doopvont gehouden in vakantiecentrum ‘De Ceder’ in Astene. Het peterschap van deze wielertoeristenclub werd opgenomen door Walter Godefroot himself. Vanaf het seizoen 2006 werden blauw, wit en rood de clubkleuren voor de volgende 9 jaar, met ‘Fietsen Godefroot’, ‘Ramen en Deuren Govan’ en ‘Tuinmachines De Volder’ als sponsors.

Aanvankelijk werd er gestart in één groep, maar dat bleek niet lang houdbaar en al vlug werden de Godefrootjes opgeplitst in A-rijders, onder de verantwoordelijkheid van Johan De Weirdt en B-rijders met Ivan De Weirdt. Gezien reeds van bij aanvang een aantal vrouwen deel uitmaakten van het nieuwe peloton klonk de roep om een aparte vrouwengroep op te richten steeds luider en WTC Walter Godefroot was dan ook een van de voorlopers bij het oprichten van een vrouwenteam. Op vandaag is Trui Cornelis de verantwoordelijke van de D (ames)-rijders.

Na negen seizoenen werd een streep getrokken onder de oorspronkelijke kledijsponsoring en bij aanvang van dit seizoen – het tiende op rij dus – kwam er een totaal nieuwe uitrusting. Naast ‘Fietsen Godefroot’ kwam ‘Sanitair Wollecamp’ als co-sponsor op de meer hedendaagse uitrusting te staan.

Jaarlijks stijgt het ledenaantal, met alsmaar meer wielertoeristen aan de start in de Ceder, maar dat betekende ook met meer diversiteit in snelheid. Zo werd er dit seizoen een nieuwe groep boven de doopvont gehouden. Onder impuls van de nestor van de club, de 74-jarige Joris De Witte, werd nu ook een C-groep opgericht die aan een iets lager tempo rondrijdt, maar wellicht de groep met de grootste overtuiging die misschien wel het meest plezier beleeft aan de zondagse wielertrips.

Gedurende die 10 jaar is de club uitgegroeid tot één van de grootste van de regio, met niet minder dan 320 vergunninghouders, waarvan de helft actieve fietsende leden zijn, waaronder dus ook 24 vrouwen.
Van A-rijders, over B en C’s, tot D(ames)’s worden op die manier nu wekelijks zondagritten gereden in vier groepen over afstanden van 70 tot zowat 100 kilometer.

De eerstvolgende activiteit is de mountainbike organisatie voor mannen, vrouwen en kids op zaterdag 14 november met start en aankomst in de dorpskom van Astene. Ook hier blijft de club niet ter plaatse trappelen en gaat de ‘VTT Walter Godefroot’ de komende vijf jaar alvast samen met een bijkomende sponsor en wordt vanaf 2015 de naam omgetoverd in ‘Versele-Laga Classic’.

Het dynamisch bestuur, die buiten bovenvermelde personen ook nog Paul Blanchaert, Nico Deunijnck, Jo De Blaere en Koen Vanwalle in hun midden hebben, blijven dus niet bij de pakken zitten en Godefroot en de zijnen zullen de volgende tien jaar ook nog veel van zich laten horen… maar zich voornamelijk laten zien op de fiets! Wie interesse heeft en meer wil weten over de club kan alle nodige info vinden op hun website https://www.wtcwaltergodefroot.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...