GroenRood blij met verkeersknip in Gampelaeredreef

Op de laatste gemeenteraad is beslist dat auto’s komende van de Colruyt aan de boom bij de hoeve Goed te Gampelaere of Gampelaerehoeve alleen nog rechts af kunnen afslaan. Er komt een wegversperring die het enkel mogelijk maakt voor (moter)fietsers en wandelaars om nog langs links naar Astenedreef te gaan. GroenRood Deinze is heel blij dat het voorstel dat raadslid Eddy Donné deed in de verkeerscommissie (op aangeven van een buurtbewoner) eindelijk zal uitgevoerd worden. Deze ingreep zal drie positieve gevolgen hebben.

Gampelaere Dreef - Foto DeinzeOnline

Op de eerste plaats komt het de verkeerveiligheid ten goede. De mooie boom midden van het T-punt veroorzaakt nu verwarring. Sommige chauffeurs laten de boom rechts liggen als ze uit de Kouterlosstraat komen, anderen rijden er rond, met gevaarlijke gevolgen voor de weggebruikers.

Het verkeersvrij maken van dit stukje zal ook de site van het stadsbos en de hoeve Goed te Gampelaere ten goede komen. Beide worden er door opgewaardeerd. Iedereen kent het belang van de groene long die het stadsbos aan het worden is. Maar ook de omwalde hoeve waarvan al sprake is in archieven van 1390 verdient dit zeker. De hoeve was ooit nog eigendom van Joos Vijd(t) de opdrachtgever van het Lam Gods.

Ten slotte is de ingreep ook een zegen voor de padden en kikkers die na hun winterslaap massaal op stap gaan naar de wallen van de hoeve om zich daar voort te planten. De energie die de fantastische vrijwilligers hier staken in een paddenoverzet kan men ergens anders gebruiken.

GroenRood is blij dat het stadsbestuur de expertise van buurtbewoners en Eddy Donné erkende en zijn voorstel zal uitvoeren. Er is nog heel veel werk in die buurt maar dit is al en kleine maar positieve stap naar een veilige buurt voor alle weggebruikers.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...