Inhuldiging speelweide en Finse piste Vrije Basisschool Zeveren

Tekst Annelies: Het was ouderraadslid Ludovic Deblauwe die het idee opperde om de speelweide opnieuw aan te leggen.

Begin vorig schooljaar kwam er vanuit de school een oproep naar alle ouders, grootouders, sympathisanten,… om het gras op regelmatige tijdstippen af te rijden. Dit was noodzakelijk aangezien er geen vaste schoolklusjesman meer was of is. Ludovic Deblauwe is hier met vol enthousiasme op ingegaan. Maar algauw meldde hij ons dat de speelweide er slecht aan toe was, overal waren putten en bulten, op bepaalde plaatsen was het drassig. De veiligheid van de kinderen kwam in het gedrang.

Inhuldiging speelweide en Finse piste Vrije Basisschool Zeveren

We besloten de opbrengst van onze ouderraadactiviteiten te spenderen aan de heraanleg van de speelweide en de aanleg van een Finse piste.

We sloten onze jaarlijkse fietstocht  op zondag 20 september af met de inhuldiging van de speelweide en Finse piste. Dit gebeurde niet zomaar. Schepen Trees Van Hove, schepen Rutger De Reu en schepen Bruno Dhaenens tekenden present. Samen met directeur Chantal Deblanc en Rik De Cooman (voorzitter-VZW Katholieke Scholen Regio Deinze) openden ze plechtig de heraangelegde speelweide en Finse piste. Daarna bood de Ouderraad alle aanwezigen nog een glaasje aan om de inhuldiging feestelijk te vieren.

Ons schooltje is er terecht eentje om fier op te zijn. We hebben een sterk schoolteam, met geëngageerde leerkrachten en directie. De samenwerking tussen de school en de Ouderraad verloopt heel goed waardoor we samen voor onze kinderen veel initiatieven en extra activiteiten op poten kunnen zetten. Maar het leerlingenaantal gaat jammer genoeg achteruit. Vorig schooljaar waren we nog met 99 kleuters en leerlingen, dit jaar zijn we slechts met 91 kleuters en leerlingen.

Wij willen dan ook gezinnen in als buiten Zeveren aansporen om hun kinderen naar onze school te laten komen. Hier kennen ouders elkaar en helpt iedereen iedereen tijdens als na de schooluren. We vormen een hechte groep. We beleven en maken veel plezier, dit alles in het belang van het welzijn van onze kinderen.

Meer foto’s klik hier – Annelies Vande Vyvere (lid ouderraad VBS Zeveren) – Foto en fotolink: Ive Steyaert

Dit vind je misschien ook leuk...