‘Strapdag’ in BS De Kleurenplaneet

In het kader van de week van de mobiliteit, zet BS De Kleurenplaneet de STRAPDAG in de kijker!
In het tweede leerjaar kwamen maar liefst 19 van de 21 leerlingen STRAPPEND naar school! Deze 19 kinderen kregen vandaag hun eerste sticker op de strapkaart… De Kleurplaneet moedigt hen verder aan om strappend naar school te komen.

BS De Kleurenplaneet

Wanneer ze 10 stickers verzameld hebben, krijgen ze een strappolsbandje. Ook dit jaar heeft de stad Deinze de scholen een duwtje in de rug: zij sponsorden immers hun banner, het promomateriaal en schonken fluohesjes voor 1 klas.

Er worden gedurende het volledige schooljaar verschillende activiteiten gepland.
STRAPDAG
De leerlingen worden aangespoord om te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of carpoolend naar school te komen. Wie strapt, krijgt een eerste sticker op de strapkaart. 10 stickers = strapbandje! Er is ook een straplied en de strapdans wordt vandaag gedanst !

FLITS: kick-off op de strapdag.
Gedurende de donkere wintermaanden moeten de leerlingen erop letten dat ze te zien zijn in het verkeer. Ze krijgen hiervoor ook een sticker op de spaarkaart als ze een fluohesje dragen, fluostroken hebben op hun kledij of op hun boekentas, hun fietslicht in orde is,…

BEWEGINGSMAAND MEI.
De scholen worden aangespoord om in mei extra veel te sportenen/of sportactiviteiten in te lassen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...