Wereldrecord poging GroenRood niet zonder gevolg: Cambio komt naar Deinze

In juni 2011 stelde GroenRood op de gemeenteraad voor om in Deinze een Cambiostandplaats in te richten en een overeenkomst met Cambio af te sluiten. Cambio is een organisatie die deelauto’s ter beschikking stelt van haar leden. Wie lid wordt van Cambio (gaande van goedkope abonnementen van 4 EUR per maand tot duurdere van 24 EUR per maand) kan online een wagen reserveren wanneer je er één nodig hebt tegen een vaste kilometerprijs en uurtarief (afhankelijk van het soort abonnement). Op die manier kunnen Deinzenaren eenvoudig instappen in autodelen en af en toe een Cambiowagen gebruiken in plaats van een eigen wagen aan te schaffen.

GroenRood is blij met autodelen in Deinze DSC_2171

In 2011 werd het voorstel door de meerderheid weggestemd. Als ludieke actie deed GroenRood een jaar later een wereldrecordpoging autodelen naar aanleiding van een infoavond over autodelen. Op de gemeenteraad van september 2015 heeft de voltallige gemeenteraad dan toch de oprichting van een Cambiostandplaats vanaf 1 november goedgekeurd. Een heel goede zaak, jammer dat er ondertussen vier jaar verloren zijn, maar als oppositiepartij kunnen meewegen op het beleid doet toch deugd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...